Ansök här – Prisma

Prisma är Vetenskapsrådet och Formas och Fortes gemensamma ansökningssystem.

I Prisma listas samtliga aktuella utlysningar från Formas, Forte och Vetenskapsrådet. Som sökande skapar du ett personligt konto. På ditt konto lagrar du personlig information som du behöver för att ansöka bidrag inklusive cv och publikationer. Informationen kopplar du sedan till de ansökningar du skriver oavsett vilket forskningsråd som ansvarar för utlysningen. En stor fördel är att du som sökande kan låsa upp redan registrerad ansökan fram till sista ansökningsdag och göra justeringar (såvida du inte söker ett löpande bidrag).

Skapa personligt konto

För att komma igång med Prisma behöver du skapa ett personligt konto i god tid. Prisma är kopplat till inloggningssystemet SWAMID vilket innebär att du kan använda samma inloggningsuppgifter i Prisma som du gör på din arbetsplats, förutsatt att din arbetsgivare är ansluten till SWAMID. Är du osäker på om din arbetsgivare är ansluten till SWAMID kan du fråga din IT-support.

Medverkande behöver eget konto

Du måste lägga in cv-uppgifter och publikationer i systemet för att kunna ansöka i Prisma och det är en fördel att göra det i god tid före sista ansökningsdag. Samtliga forskare som medverkar i en ansökan måste ha ett eget konto komplett med cv och publikationer, så meddela eventuella medverkande forskare i tid att de måste skapa ett konto.

Till Prismalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Problem med din ansökan?

Vid tekniska problem med Prisma, vänligen kontakta: support@prisma.research.se

För övriga frågor se kontaktpersoner i respektive utlysningstext

Dela |

Senast uppdaterad: 2014-12-05