Ansök här – Prisma

Prisma är Vetenskapsrådets, Formas och Fortes gemensamma ansökningssystem.

I Prisma listas samtliga aktuella utlysningar från Formas, Forte och Vetenskapsrådet. Som sökande skapar du ett personligt konto. På ditt konto lagrar du personlig information som du behöver för att ansöka bidrag. Du kan även lägga in cv-uppgifter och publikationer för framtida bruk. Informationen kopplar du sedan till de ansökningar du skriver oavsett vilket forskningsråd som ansvarar för utlysningen. En stor fördel är att du som sökande kan låsa upp redan registrerad ansökan fram till sista ansökningsdag och göra justeringar (såvida du inte söker ett löpande bidrag).

Vetenskapsrådet har beslutat att som en tillfällig lösning, till dess att funktionaliteten i Prisma håller tillräckligt hög kvalitet, ta in delar av ansökningarna i Prisma i PDF-format istället för via textfält. Du ser i utlysningstexterna vilken information som ska infogas i ansökan i PDF-format.

Skapa personligt konto

För att komma igång med Prisma behöver du skapa ett personligt konto i god tid. Om din arbetsgivare är ansluten till SWAMIDlänk till annan webbplats  kan du använda samma inloggningsuppgifter i Prisma som du använder på din arbetsplats. Är du osäker på om din arbetsgivare är ansluten till SWAMID kan du fråga din IT-support.

Medverkande behöver eget konto

Samtliga forskare och administratörer som medverkar i en ansökan måste skapa ett personligt konto i Prisma och före sista ansökningsdag även godkänna sin medverkan i ansökan, meddela därför eventuella medverkanden i god tid att de måste skapa ett konto.

Till Prismalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Problem med din ansökan?

Har du frågor om hur du exempelvis skapar ditt konto, bjuder in medverkande eller registrerar din ansökan? Se Frågor och Svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster samt användarstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid tekniska problem med Prisma, vänligen kontakta: support@prisma.research.se

För övriga frågor se kontaktpersoner i respektive utlysningstext

Dela |

Senast uppdaterad: 2015-02-26