Evenemanget är avslutat

Forskningsinfrastrukturdagen 2018

Vetenskapsrådets Forskningsinfrastrukturdag 16 oktober spelades in och kan nu ses här eller på vår YouTubekanal.

Datum

16 oktober 2018

Dagens program

Förmiddagen

  • Presentation av ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures) Roadmap 2018 och Vetenskapsrådets infrastrukturguide 2018.
  • Några internationella forskningsanläggningar med verksamhet i Sverige ger korta presentationer om sin verksamhet.
  • Hur EU, ESFRI och Vetenskapsrådet arbetar med att tillhandahålla de bästa verktygen för forskning inom alla vetenskapsområden, hur vi utvärderar dem och vilka konkreta förslag som är på gång.

Eftermiddagen

I början av 2019 öppnar Vetenskapsrådets utlysning för stöd till forskningsinfrastruktur av nationellt intresse. Eftermiddagen riktar sig framförallt till dig som kommer vara inblandad i ansökningsprocessen till denna utlysning.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Under 2023 genomfördes på uppdrag av UVK en kartläggning och behovsinventering avseende data samt behov av infrastrukturer för utbildningsvetenskap. Vid detta seminarium presenterar utredare Jan Hylén rapporten.

  2. Forskningsinfrastrukturer ska kunna få finansiering i 10 år

    Regeringen gör en ändring i Vetenskapsrådets instruktion som innebär att vi kan finansiera forskningsinfrastruktur av nationellt intresse under en längre period, från dagens 6 år till 10 år. Syftet är att förbättra förutsättningarna för den långsikti...

  3. Informationsmöte om ERC Starting och Consolidator Grant

    Välkommen till ett informationsmöte inför utlysningen av ERC Starting Grant (ERC-2025-StG) och ERC Consolidator Grant (ERC-2025-CoG). Mötet vänder sig till forskare och administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för...

Till toppen