Evenemanget är avslutat

Nationell konferens om kliniska studier

Hur skapar vi rätt förutsättningar för kliniska studier i hälso- och sjukvården? Hur får vi fler studier till Sverige? Hur tar vi tillvara på patienternas kunskaper i forskning och innovation? Detta är några av frågeställningarna på Nationell konferens om kliniska studier på temat "Värdet av kliniska studier". Möt inspirerande talare och nätverka med över 600 anmälda deltagare.

Datum

6 - 7 februari 2019

Tid

6 februari kl. 8.30 – 7 februari kl. 15.30

Plats

Clarion Hotel Malmö Live, Malmö

Arrangörer

Kliniska Studier Sverige – Forum Söder

Konferensen arrangeras inom ramen för Kliniska Studier Sverige, ett samarbete mellan Vetenskapsrådet och Sveriges sex sjukvårdsregioner som, genom nationell samordning, ska stödja och utveckla förutsättningarna för kliniska studier i Sverige.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.

  2. God forskning i vården - så blir Sverige ledande i behandlingsforskning

    Vetenskapsrådet är värd för konferensen som ingår i en konferensserie som initierats av och arrangeras tillsammans med Svenska läkaresällskapet och Kungliga vetenskapsakademin.

  3. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.