Evenemanget är avslutat

Forum för forskningskommunikation

Vi utsätts dagligen för försök till positiv och negativ påverkan. Hur ska vi som arbetar med forskningskommunikation förhålla oss till det? Påverkan: fint, fult eller farligt? Det är temat för den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. Välkommen!

Datum

3 april 2019

Tid

13.00–17.00 med efterföljande mingel

Plats

Draken, Folkets Hus, Järntorget 15, Göteborg

Arrangör

Vetenskapsfestivalen i samarbete med forskningsråden Vetenskapsrådet, Forte och Vinnova samt KK-stiftelsen, Mistra, Ragnar Söderbergs stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Stiftelsen för strategisk forskning, och Vetenskap & Allmänhet.

Anmälan

Konferensen är kostnadsfri, anmäl dig på länken nedan.

Påverkan: fint, fult eller farligt?

Forum för forskningskommunikation är en kostnadsfri årlig konferens i Göteborg som vänder sig till alla som arbetar med forskningskommunikation. Årets tema är Påverkan: Fint, fult eller farligt?

Vi utsätts dagligen för försök till positiv och negativ påverkan. Att hantera desinformation med mer information är ofta fel väg att gå för att bemöta den som vill påverka oss i en viss riktning. Hur ska vi som jobbar med forskningskommunikation förhålla oss? När är påverkan fint? Varför anses det ibland vara fult eller till och med farligt? Och när går vi över gränsen och förlorar vår trovärdighet?

De här och många andra frågor kring påverkan kommer att diskuteras på Forum för forskningskommunikation i Göteborg den 3 april. Välkommen!

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Forskningskommunikation är en viktig del av forskningsprocessen

    Europa investerar stora resurser i att utveckla ny kunskap baserad på forskning. Men för att denna kunskap ska kunna komma till användning måste vi också satsa på att kommunicera den. Forskningen behöver vara öppen, tillgänglig och begriplig för att ...

  2. Dialog och samskapande inom migration- och integrationsforskning

    Hur kan forskare och andra grupper skapa kunskap tillsammans? Vilka utmaningar och möjligheter möter forskare och praktiker som samarbetar och vilka är lärdomarna? Detta kommer deltagarna att reflektera över och diskutera under en dag tillsammans.

  3. Högnivåkonferens om forskningskommunikation: Unlocking the Power of Science Communication in Research and Policy Making

    12-13 mars samlas europeiska beslutsfattare och andra intressenter på en konferens i Bryssel för att diskutera forskningskommunikation. Syftet med konferensen är att öka medvetenheten om vikten av forskningskommunikation och diskutera hur det kan int...

Till toppen