Evenemanget är avslutat

Installation av årets Olof Palmeprofessor

Välkommen till installationen av Carol Cohn som 2019 års innehavarare av Olof Palmes gästprofessur. Carol Cohn är professor i statsvetenskap vid University of Massachusetts i Boston USA. 21 oktober håller hon sin installationsföreläsning på Försvarshögskolan i Stockholm.

Datum

21 oktober 2019

Tid

10.00-12.00

Plats

Sverigesalen, Försvarshögskolan

Arrangörer

Försvarshögskolan och Vetenskapsrådet

Anmälan

Anmäl dig på Försvarshögskolans webbplats via länken nedan

Olof Palmes gästprofessur

Varje år utser Vetenskapsrådets ämnesråd för humaniora och samhällsvetenskap en innehavarare av Olof Palmes gästprofessur. 2019 års gästprofessor Carol Cohn forskar på området krig och konflikter ur ett genusvetenskapligt perspektiv. Under sin tid i Sverige kommer hon vara verksam vid Försvarshögskolan.

Installationsföreläsningen har rubriken Why We Need a Feminist Roadmap for Sustainable Peace and a Sustainable Planet och är öppen för alla.

Syftet med Vetenskapsrådets bidrag till gästprofessorer är att ge universiteten möjlighet att utveckla ett område genom att rekrytera en internationellt ledande professor under en kortare period.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift



Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets excellenscenter

    Vetenskapsrådet finansierar 15 excellenscenter med start 2024. Centren som är under uppbyggnad ska driva nydanande forsknings- och utbildningsverksamhet kring ett centralt tema.

  2. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.

  3. Installation av Irina Gutsche – innehavare av 2023 års Tage Erlanders gästprofessur

    Välkommen till installationen av Irina Gutsche som 2023 års innehavarare av Tage Erlanders gästprofessur.