Evenemang
Nordic Open Science Conference
Hur långt har de nordiska länderna kommit när det gäller att ta itu med öppen vetenskap? Vilka incitament och belöningar krävs för att engagera forskare i att öppet dela med sig av sin forskning? Och hur kan vi involvera andra delar av samhället mer i forskningen? Det var några av de frågor som diskuterades under Nordic Open Science Conference 15–16 november 2018.
Datum
15 - 16 november 2018
Arrangörer
Vetenskapsrådet i samarbete med NordForsk och Kungliga biblioteket
Syftet med konferensen var att erbjuda ett tillfälle för forskare, universitet, politiskt ansvariga, forskningsråd och andra aktiva organisationer från de nordiska länderna att träffas och utbyta erfarenheter och idéer när det gäller öppen vetenskap. Konferensen anordnades i samband med Sveriges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet för att stärka det nordiska samarbetet inom detta område.
Ladda ner JC Burgelmans presentation Powerpoint, 1.4 MB. (Powerpoint, 1.4 MB)
Intervju med Ola Rosling, medgrundare och chef på Gapminder
Intervju med Curt Rice, rektor på Oslo Metropolitan University
Ta del av konferensen här
Relaterat innehåll
Mer inom samma ämne
-
Nyhet |
Publicerad 24 maj 2022
EU-kommissionens initiativ om det europeiska öppna forskningsmolnet, EOSC, är ett viktigt verktyg för att förverkliga målet om öppen tillgång inom det europeiska forskningsområdet. Det är nu viktigt att fler svenska organisationer är med och påverkar...
-
Evenemang |
Publicerad 10 mars 2022
Vetenskapsrådet och Kungliga biblioteket bjuder in till ett gemensamt webbinarium för att presentera resultaten av respektive myndighets uppdrag inom öppen tillgång och diskutera vägen framåt. Hur långt har vi kommit och vad måste nästa steg bli?
-
Publikation |
Publicerad 10 mars 2022
Vetenskapsrådet har i uppdrag att främja och samordna det nationella arbetet med att införa öppen tillgång till forskningsdata. Fokus i denna rapport ligger på en kartläggning, analys och bedömning av det nationella arbetet med öppen tillgång till fo...