Evenemanget är avslutat

Hur kan sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet i akademin motverkas?

Efter #metoo tar vi steget vidare med ett seminarium på Karolinska institutet om hur svensk högskolesektor kan förbättra arbets- och studiemiljön på våra lärosäten. Välkommen till lansering av ett forsknings- och samverkansprogram för att motverka sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet i akademin.

Datum

8 mars 2019

Tid

Kl. 14.00–16.00 med efterföljande mingel

Plats

Wallenbergsalen, Nobel Forum, Nobels väg 1, Solna

Arrangörer

Karolinska institutet, KTH, Malmö universitet, Universitets- och högskolerådet samt Vetenskapsrådet

Under seminariet presenterar Vetenskapsrådet en ny internationell forskningsöversikt och Universitets- och högskolerådet delger erfarenheter från sitt regeringsuppdrag om att förebygga sexuella trakasserier.

I samband med detta lanserar Karolinska institutet, KTH och Malmö universitet förslag på ett nytt forsknings- och samverkansprogram för att motverka sexuella trakasserier och förebygga genusbaserad utsatthet i svensk akademi. Vi ser fram emot möjligheten att utöka samverkan med andra lärosäten och hoppas på ett brett intresse i sektorn.

Seminariet riktar sig främst till lärosätesledningar, ledningar vid sektors- och forskningsfinansierande myndigheter, forskare och sakkunniga inom området.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Ny kartläggning av forskningsbehov inom kvinnors hälsa

    Vetenskapsrådet och Forte har kartlagt forskningen inom kvinnors hälsa och sjukdomar. Resultatet presenteras i en ny rapport. Rapporten pekar på kunskapsbehov kopplade till kvinnors hälsa och sjukdomar, samt vilka satsningar på forskning som behövs.

  2. Så kan svensk forskning stärkas

    Sverige behöver höja kvaliteten på forskningen för att stärka positionen som ledande forskningsnation. I rapporten ”Stärkt svensk forskningskvalitet till nytta för samhället” ger Vetenskapsrådet sin syn på vad som krävs.

  3. Vetenskapsrådet och Forte analyserar forskningsbehov om kvinnors hälsa

    Vetenskapsrådet ska tillsammans med Forte analysera behovet av forskning inom området kvinnors hälsa och sjukdomar. Arbetet ska leda fram till ett förslag om hur en forskningssatsning inom området kan utformas.