Evenemang
Hur kan sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet i akademin motverkas?
Efter #metoo tar vi steget vidare med ett seminarium på Karolinska institutet om hur svensk högskolesektor kan förbättra arbets- och studiemiljön på våra lärosäten. Välkommen till lansering av ett forsknings- och samverkansprogram för att motverka sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet i akademin.
Datum
8 mars 2019
Tid
Kl. 14.00–16.00 med efterföljande mingel
Plats
Wallenbergsalen, Nobel Forum, Nobels väg 1, Solna
Arrangörer
Karolinska institutet, KTH, Malmö universitet, Universitets- och högskolerådet samt Vetenskapsrådet
Under seminariet presenterar Vetenskapsrådet en ny internationell forskningsöversikt och Universitets- och högskolerådet delger erfarenheter från sitt regeringsuppdrag om att förebygga sexuella trakasserier.
I samband med detta lanserar Karolinska institutet, KTH och Malmö universitet förslag på ett nytt forsknings- och samverkansprogram för att motverka sexuella trakasserier och förebygga genusbaserad utsatthet i svensk akademi. Vi ser fram emot möjligheten att utöka samverkan med andra lärosäten och hoppas på ett brett intresse i sektorn.
Seminariet riktar sig främst till lärosätesledningar, ledningar vid sektors- och forskningsfinansierande myndigheter, forskare och sakkunniga inom området.
Mer inom samma ämne
-
Nyhet |
Publicerad 30 augusti 2022
I år lanserar EU-kommissionen ett pris för att uppmärksamma organisationer som driver förändringen mot ökad jämställdhet inom forskning och innovation. Prissumman är 100 000 euro.
-
Nyhet |
Publicerad 09 februari 2022
Databasen AcademiaNet har funnits sedan 2010 och synliggör framstående kvinnliga forskare. Syftet är att öka andelen kvinnor på ledande positioner inom forskarvärlden. Vetenskapsrådet bidrar till databasen ekonomiskt och genom att nominera forskare –...
Nyckelord:
-
Nyhet |
Publicerad 04 februari 2022
Det internationella samarbetet GENDER-NET Plus har publicerat rekommendationer för att öka jämställdheten inom forskningsfinansiering. Vetenskapsrådet har lett arbetet.
Nyckelord: