Evenemanget är avslutat

Så ska Styr- och resursutredningen ge bättre forskning

Den 19 februari kommer Pam Fredman till Vetenskapsrådet och berättar om Styr- och resursutredningens betänkande. Vilka förslag har utredningen lämnat när det gäller forskningens finansiering och hur tänker utredningen kring forskningens kvalitet? Dessa frågor står i fokus under frukostseminariet, som riktar sig till särskilt inbjudna.

Obs! I vårt nyhetsbrev 14 februari uppgav vi felaktigt att Forum Söder är regional värd för evenemanget. Enbart Vetenskapsrådet är arrangör.

Datum

19 februari 2019

Tid

Kaffe och smörgås från kl. 08:15
Seminarium kl. 08:30-10:00

Plats

Västra Järnvägsgatan 3

Anmälan

Seminariet riktar sig till särskilt inbjudna.

Pam Fredman överlämnade den 1 februari 2019 betänkandet En långsiktig, samordnad och dialogbaserad styrning av högskolan till regeringen. I uppdraget har ingått att se över universitetens och högskolornas styrning, inklusive resurstilldelning.

Utredningen syftar till att effektivt och ändamålsenligt stödja det forskningspolitiska målet, som bl.a. säger att Sverige ska vara ett av värl­dens främsta forsknings- och innovationsländer och en ledande kun­skaps­nation med hög­kvali­tativ forskning.

En panel diskuterar utredningen ur forskningsperspektiv. Panelen består av:

Lars Hultman, vd SSF
Mia Phillipson, forskningspolitisk talesperson Sveriges Unga Akademi
Sven Stafström, generaldirektör Vetenskapsrådet
Pam Fredman, utredare.

Det kommer också finnas tid för diskussion och frågor.


Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Life science-strategin är en viktig vägledning – nu krävs faktiska åtgärder och prioritering av resurser

    Regeringens uppdaterade life science-strategi är en viktig vägledning för att stärka medicinsk och klinisk forskning samt innovation i Sverige. Strategin betonar samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet, samt internationellt ...

  2. God forskningssed – ny utgåva

    Skriften God forskningssed ger en orientering i de samlade etiska krav som gäller för forskning. Den ger också vägledning för etisk reflektion under hela forskningsprocessen.

  3. Curie lanserar ny seminarieserie om forskares vardag

    Tidningen Curies nya seminarieserie Curie Talks arrangeras i samarbete med Sveriges unga akademi och landets lärosäten. Fokus är aktuella frågor om forskningens villkor.