Evenemanget är avslutat

Registerforskning 2019

På årets konferens kastar vi ett nyfiket öga på framtiden och hoppas på visionära samtal och innovativa idéer som på sikt kan bidra till ännu mer framgångsrik forskning baserad på registerdata. Välkommen!

Datum

6 november 2019

Tid

8.30—17.00

Plats

Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2, Stockholm

Arrangör

Vetenskapsrådet är huvudarrangör och genomför konferensen i samverkan med Statistiska centralbyrån, Socialstyrelsen, Försäkringskassan, Sveriges Kommuner och Landsting, Biobank Sverige, FORTE och Riksarkivet.

Sverige har fantastiska förutsättningar för registerbaserad forskning. Men klarar dagens system och metoder att möta morgondagens utmaningar? Vilken typ av verktyg och tjänster skulle i framtiden kunna underlätta – eller till och med skapa nya möjligheter – för forskningen?

Registerforskning 2019 vänder sig till dig som arbetar med registerbaserad forskning, oavsett om det är på myndighet, lärosäte eller företag. Konferensen syftar till att kompetensutveckla och inspirera dig som deltagare. I år kastar vi ett nyfiket öga på framtiden och hoppas på visionära samtal och innovativa idéer som på sikt kan bidra till ännu mer framgångsrik forskning baserad på registerdata.

Varmt välkommen den 6 november!

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Ny webbplats ska ge kunskapsstöd för registerforskning och hälsodata

    Vetenskapsrådet utvecklar en webbplats med ett samlat kunskapsstöd som ska göra det lättare att använda register- och hälsodata inom forskning, innovations- och kvalitetsarbete.

  2. Kvalitetsregister för forskning 2024

    Välkommen till 2024 års konferens om kvalitetsregister. Konferensen vänder sig till dig som har användning av kunskap om kvalitetsregister inom akademi, industri, myndighet eller hälso-och sjukvård.

  3. Registerforskning 2023

    I år kombineras Registerforskning 2023 med the Swedish Register-Based Research Summit till en tvådagarskonferens. Välkommen!