Evenemanget är avslutat

How do we assess scientific quality?

Den 23 maj 2019 arrangerar Kungliga Vetenskapsakademin och Sveriges Unga Akademi ett heldagssymposium. Syftet är att bjuda in till en diskussion om hur vetenskapliga genombrott kan identifieras och stödjas i ett snabbt föränderligt vetenskapligt landskap. Välkommen!

Datum

23 maj 2019

Tid

9.30–17.00

Plats

Kungl. Vetenskapsakademien, Lilla Frescativägen 4A, Stockholm

Arrangör

Konferensen är organiserad med stöd från Vetenskapsrådet, Knut och Alice Wallenbergs stiftelse (KAW) och Stiftelsen för strategisk forskning (SSF). Värdar är Kungliga vetenskapsakademien och Sveriges unga akademi.

Anmälan

Konferensen är kostnadsfri och öppen för allmänheten. Du behöver anmäla dig senast 9 maj.

Syftet med symposiet är att bjuda in till en diskussion om hur vetenskapliga genombrott kan identifieras och stödjas i ett snabbt föränderligt vetenskapligt landskap. Kan vetenskapliga genombrott förutses? Uppmuntrar vi djärv vetenskap och kan vi identifiera där det är värt att ta risker? Eller föredrar vi produktivitet snarare än kreativitet?

Symposiet hålls på engelska med ett antal internationella talare.

Talare

  • Liselotte Højgaard, The Danish National Research Foundation
  • Chonnettia Jones, Wellcome Trust
  • Wilhem Krull, Volkswagen Foundation
  • Göran Sandberg, Knut and Alice Wallenberg Foundation
  • Thomas Sinkjæer, The Lundbeck Foundation
  • Jean-Pierre Bourguignon, President of the European Research Council

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Forskningskommunikation är en viktig del av forskningsprocessen

    Europa investerar stora resurser i att utveckla ny kunskap baserad på forskning. Men för att denna kunskap ska kunna komma till användning måste vi också satsa på att kommunicera den. Forskningen behöver vara öppen, tillgänglig och begriplig för att ...

  2. Dialog och samskapande inom migration- och integrationsforskning

    Hur kan forskare och andra grupper skapa kunskap tillsammans? Vilka utmaningar och möjligheter möter forskare och praktiker som samarbetar och vilka är lärdomarna? Detta kommer deltagarna att reflektera över och diskutera under en dag tillsammans.

  3. Nätverksmöte för Vetenskapsrådets excellenscenter

    Med detta möte vill vi etablera Nätverket för excellenscenter och bjuder in forskare i de 15 centrumbildningar som startat sin verksamhet i januari 2024. Tanken är att ge möjlighet till idéutbyte mellan centren.