Evenemanget är avslutat

Informationsmöte om kommande behovsinventering

I september 2019 genomför Vetenskapsrådet en inventering av behoven av ny forskningsinfrastruktur av nationellt intresse. I augusti bjöd vi in till ett informationsmöte där vi berättade mer om upplägg och tidsplan för inventeringen. Mötet webbsändes, här kan du se en inspelning. Du kan också ladda ner den presentation som visades.

Datum

28 augusti 2019

Tid

13.00–15.00

Plats

World Trade Center, lokal New York, Klarabergsviadukten 70, Stockholm

Vartannat år gör Vetenskapsrådet en inventering för att fånga upp nya behov av forskningsinfrastruktur av nationellt intresse. Nästa behovsinventeringen öppnar 11 september 2019 och riktar sig till lärosäten, myndigheter med forskningsuppdrag, forskningsfinansiärer och forskargrupperingar.

För att underlätta för er som planerar att skicka in förslag på nya infrastrukturbehov bjuder vi in till detta informationsmöte. Under mötet kommer Björn Halleröd, huvudsekreteraren för forskningsinfrastruktur, att informera om utformning och tidsplan för inventeringen samt presentera några aktuella utmaningar inom infrastrukturområdet. Det kommer även finnas tid att ställa frågor. Mötet avslutas med fikamingel.

Datum för behovsinventeringen

Läs om hur Vetenskapsrådet finansierar forskningsinfrastruktur.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

Camilla Jakobsson

camilla.jakobsson@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. Storskaliga beräkningsresurser

    Forskar du inom beräkningsvetenskap? Då kan du ansöka om att få tillgång till svenska och europeiska beräkningsresurser vid NAISS och EuroHPC. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

  2. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...

  3. Data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Under 2023 genomförde Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté en kartläggning och behovsinventering avseende data samt behov av infrastrukturer för utbildningsvetenskap. Vid detta seminarium presenterar utredare Jan Hylén rapporten.