Evenemanget är avslutat

Europeiska innovationsrådet 2018-2020 – turné i Sverige

EU-kommissionen har lanserat piloten Enhanced European Innovation Council för att stödja forskare, företag och innovatörer. Syftet med EIC:s turné är att presentera EU-kommissionens tankar för Enhanced EIC Pilot under 2019 och 2020.

Datum

3 juni 2019

Tid

12.00 - 15.00

Plats

Europahuset, Regeringsgatan 65

Arrangör

Europeiska innovationsrådets turné stödjs av EU-kommissionen och organiseras i samarbete med Regeringskansliet, Vinnova, Vetenskapsrådet och Tillväxtverket.

18 mars lanserade EU-kommissionen Enhanced European Innovation Council pilot för att stödja forskare, företag och innovatörer att utveckla innovationer med potential att skapa nya marknader, nya jobb, tillväxt och välstånd i Europa.

Särskilt kommer EIC Pathfinder pilot (FET Open och FET Proactive) att stötta ambitiösa forskningsprojekt med mål att utveckla radikala och innovativa teknologier. EIC Accelerator pilot (SME Instrument) riktas till företag och start-ups med radikalt nya, ännu ej förverkligade, idéer.

Läs mer om Enhanced EIC pilot Länk till annan webbplats.

Ladda ner program på engelska Pdf, 287.8 kB.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Förlängd ansökningsperiod för utlysningar inom Horisont 2020

    På grund av covid-19 kommer ansökningstiden förlängas för utlysningar inom Horisont 2020.

  2. Öka chansen till finansiering inom Horisont 2020

    Humanistiska och samhällsvetenskapliga perspektiv spelar en viktig roll i Horisont 2020 och får stor betydelse även i nästa ramprogram, Horisont Europa. Genom att inkludera dessa perspektiv i din ansökan ökar chansen att den bedöms positivt. Med denn...

  3. Europeisk utlysning för framtida och ny teknik

    Nu är två utlysningar öppna inom EU-programmet framtida och ny teknik, FET, med 160 respektive 52 miljoner euro att söka. Båda utlysningarna har deadline i september.

Till toppen