Evenemanget är avslutat

Nätverksdag Sverige — Sydkorea

Vetenskapsrådet och den sydkoreanska forskningsfinansiären National Research Foundation of Korea (NRF) arrangerar en nätverksdag under temat Sweden—Korea: Science and Technology for the Benefit of Society. Arrangemanget sker 14 juni inom ramen för högtidlighållandet av de 60-åriga diplomatiska relationerna mellan Sverige och Sydkorea.

Datum

14 juni 2019

Tid

10.00—20.00

Plats

Piperska Muren, Scheelegatan 14, Stockholm

Anmälan

Endast för inbjudna forskare och myndighetsrepresentanter.

Evenemanget syftar till att låta svenska och sydkoreanska forskare och företrädare för de större svenska forskningsfinansiärerna diskutera vilka möjligheter det finns för framtida samarbete. Fokus kommer att vara på forskning kring hälsa, ny material och datakommunikation, områden där båda länderna redan idag gör stora satsningar. I Sverige görs stora satsningar idag genom SciLifeLab, European Spallation Source och medverkan i den europeiska stordatorsatsningen, EuroHPC.

Vetenskapsrådets generaldirektör Sven Stafström är tillsammans med president Jung-Hye Roe från NRF värdar för nätverksdagen.

Länk till nätverksdagens webbsida Länk till annan webbplats..

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Nya riktlinjer för användning av AI inom Europa

    EU-kommissionen har tillsammans med länderna inom European Research Area (ERA) och andra intressenter tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av generativ AI inom forskning och innovation.

  2. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.

  3. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.