Evenemanget är avslutat

Dialogmöte om utvärdering av forskning

Vetenskapsrådet har i uppdrag att ”utvärdera forskning och bedöma forskningen och dess vetenskapliga kvalitet och betydelse”. 19 september träffar vi företrädare för universitet, högskolor och andra intressenter för att diskutera hur det uppdraget bäst kan genomföras.

Datum

19 september 2019

Tid

Kl. 13.00–16.45

Plats

Nalen, Stockholm

Anmälan

Särskild inbjudan

Om dialogmötet

Inom ramen för vår uppgift att utvärdera och bedöma forskningens kvalitet genomför vi nationella utvärderingar av forskningsämnen och ämnesövergripande forskningsområden. I höst påbörjar vi en pilotutvärdering av en modell som ska skapa enhetlighet och förutsägbarhet i denna typ av bedömningar.

Under dialogmötet 19 september kommer vi bland annat att presentera och diskutera denna pilotutvärdering. Diskussionen kommer också handla om vad som behövs för att fånga forskningens kvalitet och betydelse i en utvärdering.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Kvalitet, implementering och nytta: En FoU-handbok för statliga myndigheter

    Handboken är tänkt att vara ett stöd för dig som arbetar med forskning och utveckling på en svensk myndighet. Den innehåller tips och råd om hur du bäst planerar, implementerar och utvärderar forskningsinsatser och enskilda forskningsprojekt. Innehå...

  2. Öppen tillgång till forskningsdata – en kartläggning, analys och bedömning 2023

    Vetenskapsrådet har i uppdrag att samordna, följa upp och främja samverkan i arbetet för öppen tillgång till forskningsdata. Varje år publicerar vi en samlad kartläggning, analys och bedömning av det nationella arbetet med öppen tillgång till forskni...

  3. Dialogseminarium om utvärdering av forskning inom fysik

    Välkommen att ta del av en utvärdering av svensk forskning inom fysik. Den internationella expertpanelen har bedömt både vetenskaplig kvalitet och forskningens betydelse utanför akademin.