Evenemanget är avslutat

Forum för forskningskommunikation 2020

1 oktober är det dags för Nordens största konferens och mötesplats för dig som arbetar med forskningskommunikation – Forum för forskningskommunikation, FFF. Årets tema är ”Från vision till verklighet – Forskningskommunikation i ljuset av en pandemi” och eventet hålls digitalt.

Datum

1 oktober 2020

Tid

10.00–14.00

Plats

Digitalt

Arrangörer

Vetenskapsrådet, Forte, Vinnova, KK-stiftelsen, Mistra, Ragnar Söderbergs stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Stiftelsen för strategisk forskning, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse samt Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Vetenskapsfestivalen.

Anmälan

Konferensen är kostnadsfri. Anmäl dig senast 28 september.

Från vision till verklighet – Forskningskommunikation i ljuset av en pandemi

Hur har ditt jobb påverkats under rådande covid-19-pandemi? Vilka nya möjligheter ser du? Vilka problem? Hur möter vi den stora efterfrågan på aktuell forskning? Går det att kommunicera ovisshet? Välkommen att diskutera, utbyta erfarenheter, nätverka med kollegor från hela landet, lyssna till inspirerande talare och ta del av ny forskning.

Forum för forskningskommunikation är till för dig som jobbar med forskningskommunikation, eller som är intresserad av ämnet och vill veta mer. Konferensen pågår digitalt kl. 10–14. Efter lunch har du möjlighet att välja en av tre workshopar för att lära dig mer om hur du utvecklar din kommunikation i sociala medier, hur du presenterar och pitchar ditt projekt, eller hur du skapar en podcast.

Medverkar gör bland andra:

  • Peter Andréasson, presschef, Karolinska institutet
  • Hanna Brogren, ordförande, Sveriges kommunikatörer
  • Gustav Bohlin, utredare, Vetenskap & Allmänhet
  • Anders Elfström, VD, Filt
  • Anna Maria Fleetwood, rådgivare, Vetenskapsrådet
  • Jonas Lindwall, intendent, Livrustkammaren
  • Amina Manzoor, medicinreporter, Dagens Nyheter

Läs hela programmet på Vetenskapsfestivalens webbplats. Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...