Evenemanget är avslutat

Workshop för ERC Consolidator grant-kandidater

Den 8 september bjuder vi in forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Consolidator grant till en förberedande workshop.

Datum

8 september 2020

Tid

9.30-17.00 inklusive pauser

Plats

Digitalt möte via Zoom

Workshopen hålls på engelska.

Anmälan

En personlig inbjudan skickas ut till Consolidator grant-kandidaterna.

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med denna workshop är att förbereda forskare vid svenska lärosäten inför intervjun med ERC:s panel.

Under dagen får kandidaterna bland annat lyssna till bidragsmottagare från tidigare år och öva på sin presentationsteknik med en professionell coach.

ERC Consolidator grant riktar sig till forskare som nyligen startat en forskningsgrupp och vill stärka sin roll som forskningsledare (7–12 år efter avlagd doktorsexamen). Bidragsstorlek är upp till 2 miljoner euro för en period av max fem år.

Läs mer om de olika bidragen på ERC:s webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

NCP för Europeiska forskningsrådet

Lena Renner

lena.renner@vr.se

+46 (0)8 546 44 040

Mer inom samma ämne

  1. Ny analys pekar ut viktiga faktorer för forskares framgång

    Framgångsrika forskares tidiga karriär utmärks av internationell mobilitet, fria forskningsmedel, gott om forskningstid, framstående och stödjande forskningsmiljöer samt förutsättningar att utveckla egna forskningslinjer. Det visar en ny analys från ...

  2. Forskares väg till framgång

    En analys av nyckelfaktorer för mottagare av konsolideringsbidrag från ERC För att ta reda på om det finns gemensamma nämnare som utmärker framgångsrika forskare har Vetenskapsrådet tittat på hur karriären sett ut för de forskare i Sverige som fick ...

  3. 55 forskare i Sverige beviljas MSCA Postdoctoral Fellowship 2024

    Nu är det klart vilka som får bidrag inom de två postdokutlysningarna som gjordes 2024 inom EU-programmet Marie Sklodowska-Curie-åtgärder, MSCA. 55 av de 1 700 forskare som beviljas bidrag har en svensk värdinstitution.