Evenemanget är avslutat

Digital hearing om förslaget till strategi för Sveriges deltagande i Horisont Europa

Välkommen att bidra med dina synpunkter på ett förslag till strategi för Sveriges deltagande i EU:s nästa ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa.

Datum

29 september 2020

Tid

9.00–12.00

Plats

Teams Live Event (länk skickas ut till anmälda)

Arrangörer

Vetenskapsrådet, Formas, Forte, Energimyndigheten, Rymdstyrelsen och Vinnova

Anmälan

Anmäl dig senast 29 september

Inför EU:s kommande ramprogram, Horisont Europa, har de forskningsfinansierande myndigheterna fått i uppdrag av regeringen att ta fram ett förslag till strategi för det svenska deltagandet i programmet. En viktig del i arbetet är att samla in synpunkter från svenska forsknings- och innovationsaktörer. Utifrån analyser, enkätsvar och intervjuer med olika parter har ett utkast till ambitioner och mål för det svenska deltagandet tagits fram. Den 29 september presenteras dessa på en hearing. Välkommen att delta och bidra med dina synpunkter!

Under hearingen ges deltagarna möjlighet att ställa frågor och kommentera utkastet till ambitioner och mål genom interaktiva verktyg.

Det slutliga förslaget till strategi ska lämnas in till Utbildningsdepartementet 30 oktober 2020.

Hearingen hålls på svenska.

Läs mer om regeringsuppdraget att ta fram förslag till strategi för det svenska deltagandet i Horisont Europa på regeringens webbplats Länk till annan webbplats.

Om Horisont Europa på EU-kommissionens webbplats (på engelska) Länk till annan webbplats.

Om nuvarande ramprogram, Horisont 2020, på Vinnovas webbplats Länk till annan webbplats.

Eu:s flagga.

Foto: Markus Spiske, Unsplash

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Nya riktlinjer för användning av AI inom Europa

    EU-kommissionen har tillsammans med länderna inom European Research Area (ERA) och andra intressenter tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av generativ AI inom forskning och innovation.

  2. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.

  3. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.