Evenemang

Save the date: Digital hearing om förslaget till strategi för svenskt deltagande i Horisont Europa

Den 29 september arrangerar Energimyndigheten, Formas, Forte, Rymdstyrelsen, Vetenskapsrådet och Vinnova en hearing om förslaget till strategi för Sveriges deltagande Horisont Europa, EU:s ramprogram för forskning och innovation.

Välkommen att vara med och diskutera förslaget till strategi för svenskt deltagande i EU:s ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa.

Datum

29 september 2020

Arrangörer

Energimyndigheten, Formas, Forte, Rymdstyrelsen, Vetenskapsrådet och Vinnova

Plats

Digitalt

Anmälan

Mer info kommer

Hearingen är ett informations- och diskussionsforum där alla intresserade svenska aktörer får möjlighet att ta del av underlaget som tagits fram på uppdrag av regeringen samt komma med egna inspel. Förslaget lämnas in 30 oktober 2020.

De forskningsfinansierande myndigheterna har fått i uppdrag från regeringen att ta fram ett förslag och vill nu diskutera detta tillsammans med svenska forsknings- och innovationsintressenter.

Mer information om exakt tid, digitalt forum och anmälan kommer inom kort.

Läs om hearingen på Vinnovas webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Publicerad den 09 juli 2020

Uppdaterad den 10 juli 2020

Mer inom samma ämne

  1. Möjlighet att påverka svensk strategi för Horisont Europa

    Vetenskapsrådet ska, tillsammans med Formas, Forte, Energimyndigheten, Rymdstyrelsen och Vinnova, föreslå en strategi för Sveriges deltagande i EU:s kommande ramprogram för forskning och innovation, Horisont Europa. Uppdraget kommer från regeringen o...

  2. Nio internationella forskningsprojekt ska studera klimatförändringarnas hälsoeffekter

    Nio internationella forskargrupper tilldelas medel om totalt 12 miljoner euro genom Belmont Forums utlysning Climate, Environment and Health.

  3. Söktryck och framgång vid Europeiska forskningsrådet

    I denna rapport beskrivs söktryck och framgång vid Europeiska forskningsrådet (ERC) för forskare verksamma inom humaniora och samhällsvetenskap i Sverige, jämfört med forskare verksamma i andra länder och inom andra forskningsområden. Vi ger även en ...