Evenemanget är avslutat
Webbinarium om ESS, MAX IV och Sveriges väg framåt
Under våren etablerades ESS/MAX IV-kansliet, Vetenskapsrådet och Vinnovas gemensamma nationella samordningsfunktion. Nu bjuder vi in till en digital konferens den 22 oktober där vi belyser både möjligheter och utmaningar som anläggningarna skapar för Sverige.
Datum
22 oktober 2020
Tid
10.00–12.00
Plats
Arrangör
Vetenskapsrådet och Vinnova
Anmälan
Sista anmälningsdag är 20 oktober
ESS och MAX IV är två av världens mest avancerade forskningsanläggningar. Att de ligger i Sverige skapar stora möjligheter men också utmaningar inom en rad områden.
Vid konferensen kommer vi att belysa både möjligheter och utmaningar som anläggningarna skapar för Sverige. Vi mixar presentationer, intervjuer och panelsamtal med personer i strategiskt viktiga positioner för att skapa dynamik och perspektiv.
Exempel på frågor vi tar upp är hur anläggningarna kan bidra till att lösa dagens och framtidens samhällsutmaningar, och hur anläggningarna kan stimulera innovation och omställning i näringslivet.
Vi kommer också berätta lite mer om vårt arbete på ESS/MAX IV-kansliet.
Vi vill nå ut brett
Konferensen riktar sig till dig som redan har en koppling till ESS och/eller MAX IV inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor, men vi vill också fånga upp dig som är nyfiken och vill veta mer.
Relaterat innehåll
ESS/MAX IV-kansliet
Mer inom samma ämne
-
Evenemang |
Publicerad 14 januari 2025
Den första noden inom det europeiska öppna forskningsmolnet EOSC lanserades hösten 2024. Noden ger tillgång till forskningsdata och andra forskningsresurser. På det här webbinariet får du koll på hur den kan användas.
-
Nyhet |
Publicerad 10 december 2024
European High Performance Computing Joint Undertaking (EuroHPC JU) har utsett sju konsortier i Europa som ska etablera AI-fabriker med AI-optimerade superdatorer. En av de sju AI-fabrikerna är svenska MIMER vid Linköpings universitet.
-
Nyhet |
Publicerad 3 december 2024
Nu inleds nästa delprojekt i Polar Connect – där fem nordiska aktörer går samman för att säkra framtidens globala digitala infrastruktur. Projektet innebär också möjligheter att samla in data för forskning om Arktis.