Evenemanget är avslutat

Webbinarium om ESS, MAX IV och Sveriges väg framåt

Under våren etablerades ESS/MAX IV-kansliet, Vetenskapsrådet och Vinnovas gemensamma nationella samordningsfunktion. Nu bjuder vi in till en digital konferens den 22 oktober där vi belyser både möjligheter och utmaningar som anläggningarna skapar för Sverige.

Datum

22 oktober 2020

Tid

10.00–12.00

Arrangör

Vetenskapsrådet och Vinnova

Anmälan

Sista anmälningsdag är 20 oktober

ESS och MAX IV är två av världens mest avancerade forskningsanläggningar. Att de ligger i Sverige skapar stora möjligheter men också utmaningar inom en rad områden.

Vid konferensen kommer vi att belysa både möjligheter och utmaningar som anläggningarna skapar för Sverige. Vi mixar presentationer, intervjuer och panelsamtal med personer i strategiskt viktiga positioner för att skapa dynamik och perspektiv.

Exempel på frågor vi tar upp är hur anläggningarna kan bidra till att lösa dagens och framtidens samhällsutmaningar, och hur anläggningarna kan stimulera innovation och omställning i näringslivet.

Vi kommer också berätta lite mer om vårt arbete på ESS/MAX IV-kansliet.

Vi vill nå ut brett

Konferensen riktar sig till dig som redan har en koppling till ESS och/eller MAX IV inom akademi, näringsliv eller offentlig sektor, men vi vill också fånga upp dig som är nyfiken och vill veta mer.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

ESS/MAX IV-kansliet

emk@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. Storskaliga beräkningsresurser

    Forskar du inom beräkningsvetenskap? Då kan du ansöka om att få tillgång till svenska och europeiska beräkningsresurser vid NAISS och EuroHPC. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga.

  2. Slutrapport från behovsinventering avseende data och infrastruktur för utbildningsvetenskaplig forskning

    Utbildningsvetenskaplig forskning har under de senaste 20 åren vuxit fram som ett väl etablerat forskningsfält. I forskningsöversikten 2023 betonade Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté behovet av att utveckla infrastrukturer som stärke...

  3. NordForsk utlyser bidrag om hållbar utveckling av Arktis

    Nordforsk har öppnat en utlysning om hållbar utveckling av Arktis. Bakom utlysningen står de nordiska länderna tillsammans med Kanada och USA. Vetenskapsrådet är en av finansiärerna. Sista ansökningsdag för utlysningens första steg är 4 juni 2024.