Evenemanget är avslutat

Vetenskapsfestivalen 2020

I år är nästan hela Vetenskapsfestivalens program digitalt. Det innebär att du kan ta del av programmen via festivalplattformen var du än befinner dig.

Datum

28 september 2020 - 4 oktober 2020

Plats

Digitalt

Arrangör

Vetenskapsrådet, Forte, Vinnova, KK-stiftelsen, Mistra, Ragnar Söderbergs stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Stiftelsen för strategisk forskning, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse samt Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Vetenskapsfestivalen.

Välkommen till Vetenskapsfestivalen

Den 1 oktober klockan 19 invigs den tjugofjärde Vetenskapsfestivalen. Invigningen sker digitalt på den digitala festivalplattformen och är öppen för alla. Huvudtalare är fysikern Geoffrey West vars forskning handlar om tillvarons dolda mönster.

Nästan hela programmet är i år digitalt. Skolprogrammet pågår under veckan och Publika programmet under helgen. Lärarkonferensen äger rum 29 september och Forum för forskningskommunikation 1 oktober.

Hela programmet hittar du på Vetenskapsfestivalens webbplats. Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Relaterat innehåll


Mer inom samma ämne

  1. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...

  2. Offentliga samtal: Vem kontrollerar rymden?

    Rymden koloniseras nu allt snabbare av både stater och privata aktörer – med vilka konsekvenser? I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en pu...

  3. Science Europe: Så kan dialogen mellan forskare och beslutsfattare stärkas

    Mer dialog behövs mellan forskarsamhället och beslutsfattare för att de beslut som fattas ska baseras på vetenskaplig kunskap. I en ny rapport ger Science Europe förslag på hur denna dialog kan stärkas.