Evenemanget är avslutat

Så kan konst användas för dialog

Mer dialog! Det är ofta lösningen för att inkludera fler och förbättra lärandet. Men att använda konst som utgångspunkt för dialog är inte lika vanligt. Statens Veterinärmedicinska Anstalt, SVA, har testat. Hör mer om projektet på höstens andra FFF pop-up. Välkommen!

Datum

13 november 2020

Tid

15.00–15.45

Plats

Digitalt via Zoom: https://sunet.zoom.us/j/62680472535 Länk till annan webbplats.

Träffen spelas in och kan ses här i efterhand under en begränsad period.

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, genomför just nu ett projekt där konst används som ett verktyg i den inre dialogen på arbetsplatsen. Ett av projektets syften är att förbättra medarbetarnas förståelse för gestaltning och berättande – att med utgångspunkt i konsten ”bredda” deras sätt att se på och samtala om vad de gör. Förhoppningen är att projektet även kan stärka den externa kommunikationen på sikt.

Vi har bjudit in projektledarna Maria Nöremark och Johanna Hastö till ett samtal om hur konst kan användas för att förbättra dialogen. Välkommen att delta du också!

Anna Maria Fleetwood leder samtalet direkt från vår studio på Vetenskapsrådet.

Medverkande:

  • Maria Nöremark, doktor i veterinärmedicinsk epidemiologi på SVA och utbildad konstnär
  • Johanna Hästö, konstnär och medarbetare i Konstfrämjandet Uppland

FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor inom området.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...