Evenemang
Behovet av strategisk improvisation – lärdomar i spåren av corona
Hur bedriver man effektivt kommunikationsarbete i en värld präglad av ständig förändring? Vilka lärdomar kan vi dra av pandemin? Välkommen till FFF pop-up med forskaren Jesper Falkheimer!
Datum
10 december 2020
Tid
15.00–15.45
Plats
Digitalt via Zoom: https://sunet.zoom.us/j/69506699586 Länk till annan webbplats.
Träffen spelas in och kan ses här i efterhand under en begränsad period.
Coronakrisen har tydligt visat på behovet av att kunna hantera snabba förändringar och balansera mellan ordning och kaos. Detta gäller såväl enskilda individer, som privata och offentliga aktörer. Hur utövas kommunikation i en värld präglad av konstant osäkerhet? Hur kan man tänka och agera i takt med sin omgivning, utan att gå utanför givna ramar och tappa fokus på organisationens långsiktiga mål?
Välkommen att delta i ett samtal med Jesper Falkheimer, professor i strategisk kommunikation vid Lunds universitet och författare till boken NU - Strategisk improvisation: ledarskap för samhällsaktörer (2019), som han skrivit tillsammans med Katarina Gentzel Sandberg, kommunikationsrådgivare på Gullers Grupp.
Moderator är Helena Bornholm, kommunikationsstrateg på Vetenskapsrådet.
FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor inom området.

Mer inom samma ämne
-
Artikel |
Publicerad 09 december 2022
Vetenskapsrådets referensgrupp för forskningskommunikation bidrar med kunskap och rådgivning till myndigheten i frågor som rör forskningskommunikation. I gruppen sitter forskare och kommunikationsexperter med olika kompetenser.
-
Nyhet |
Publicerad 08 december 2022
Vetenskapsrådet har tillsatt en referensgrupp som ska bidra med kunskap och rådgivning till myndigheten i frågor som rör forskningskommunikation.
-
Beslut |
Publicerad 06 december 2022
Vetenskapsrådet har fattat beslut om vilka ansökningar som beviljats bidrag till forskares kommunikation inom migration och integration. Totalt beviljar vi närmare 4,8 miljoner kronor för åren 2022–2024.