Evenemanget är avslutat

Forum för forskningskommunikation 2021

Aldrig förr har forskning fått så mycket uppmärksamhet i media som under det senaste året. Pandemin har samtidigt drivit på en digital omställning, ett ökat socialt ansvarstagande och många innovativa lösningar. Hur vi har tacklat detta och vilka nya trender vi ser inom forskningskommunikation diskuterades 14 april på Nordens största konferens för dig som arbetar med forskningskommunikation. På länken nedan kan du ta del av konferensen i efterhand, där finns både skriftlig dokumentation och inspelningar av de olika programpunkterna.

Datum

14 april 2021

Tid

9.30-15.00

Plats

Digitalt

Arrangörer

Forte, Vetenskapsrådet och Vinnova samt Mistra, Ragnar Söderbergs stiftelse, Riksbankens Jubileumsfond, Stiftelsen för strategisk forskning, Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse samt Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Vetenskapsfestivalen.

Det våras för forskningskommunikation!

I förslaget till ny forskningsproposition visar regeringen vägen för hur forskningskommunikation, samverkan och öppen vetenskap kan utvecklas i Sverige. Att arbeta hemifrån, undervisning på distans och digitala möten har blivit det nya normala – för många men inte för alla. Den digitala klyftan i samhället framträder allt tydligare. Hur kan vi vidareutveckla de nya arbetssätten, bibehålla det sociala engagemanget, öka samverkan och säkerställa att alla är inkluderade?

Nytt för årets Forum för forskningskommunikation är att vi vill visa upp lokala och regionala kommunikationsprojekt. Har du eller någon i ditt nätverk något inspirerande forskningskommunikationsprojekt eller aktivitet som du vill dela med dig av? Kan just er lösning hjälpa fler att utveckla sin verksamhet och skapa värde? Eller skulle du vilja bolla ditt kommunikationsprojekt med någon annan? Det kan vara ett initiativ som du är extra nöjd med, något du aldrig trodde att ni skulle kunna genomföra, eller något innovativt och kreativt. Nominera senast 19 mars!

Läs mer om hur du kan nominera projekt på Vetenskapsfestivalens webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Forskningskommunikation är en viktig del av forskningsprocessen

    Europa investerar stora resurser i att utveckla ny kunskap baserad på forskning. Men för att denna kunskap ska kunna komma till användning måste vi också satsa på att kommunicera den. Forskningen behöver vara öppen, tillgänglig och begriplig för att ...

  2. Dialog och samskapande inom migration- och integrationsforskning

    Hur kan forskare och andra grupper skapa kunskap tillsammans? Vilka utmaningar och möjligheter möter forskare och praktiker som samarbetar och vilka är lärdomarna? Detta kommer deltagarna att reflektera över och diskutera under en dag tillsammans.

  3. Högnivåkonferens om forskningskommunikation: Unlocking the Power of Science Communication in Research and Policy Making

    12-13 mars samlas europeiska beslutsfattare och andra intressenter på en konferens i Bryssel för att diskutera forskningskommunikation. Syftet med konferensen är att öka medvetenheten om vikten av forskningskommunikation och diskutera hur det kan int...