Evenemang

Poesi och pubrundor – upptäck nya vägar för forskningskommunikation

Välkommen till årets andra FFF pop-up och få inspiration till nya sammanhang och metoder för att kommunicera forskning.

Datum

19 mars 2021

Tid

15.00–15.45

Plats

Digitalt via Zoom

Behovet av forskning ökar samtidigt som fakta ifrågasätts alltmer i samhället. Det gör att nya sammanhang och metoder för att kommunicera forskning blir allt viktigare. Vi har bjudit in två inspiratörer till årets andra FFF pop-up, som ska dela med sig av sina erfarenheter och unika lösningar för att öka engagemanget för forskning.

Carine Signoret är Sweden Director för vetenskapsfestivalen Pint of Science och Sam Illingworth är vetenskapspoet, spelskapare och universitetslektor i forskningskommunikation. De kommer att dela med sig av sina insikter om vetenskap, kommunikation och om att involvera människor som annars inte deltar i samtal om forskning. Pandemin har, enligt dem båda, skapat unika möjligheter till nya sätt att samlas kring forskning men också utmaningar.

Välkommen!

Samtalet hålls på engelska och leds av Anders Bjers från Vetenskapsrådet.

FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor inom området.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Offentliga samtal: Kulturens chefer – kaxigt fria eller med mössa i hand?

    I seminarieserien Offentliga samtal bjuder vi in två forskare som presenterar sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlade om kultursektorn efter pandemin. Vilka åtgärder måst...

  2. Final i Forskar Grand Prix

    I riksfinalen gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och avgör vinnaren! Följ finalen på plats på Nalen eller via webben.

  3. Offentliga samtal: Avdemokratisering? Hur demokratier urholkas och vad vi kan göra åt det

    I seminarieserien Offentliga samtal bjuder vi in två forskare som presenterar sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlade om hoten mot demokratin. Hur går det till när länder...