Evenemang

Poesi och pubrundor – upptäck nya vägar för forskningskommunikation

Välkommen till årets andra FFF pop-up och få inspiration till nya sammanhang och metoder för att kommunicera forskning.

Datum

19 mars 2021

Tid

15.00–15.45

Plats

Digitalt via Zoom

Behovet av forskning ökar samtidigt som fakta ifrågasätts alltmer i samhället. Det gör att nya sammanhang och metoder för att kommunicera forskning blir allt viktigare. Vi har bjudit in två inspiratörer till årets andra FFF pop-up, som ska dela med sig av sina erfarenheter och unika lösningar för att öka engagemanget för forskning.

Carine Signoret är Sweden Director för vetenskapsfestivalen Pint of Science och Sam Illingworth är vetenskapspoet, spelskapare och universitetslektor i forskningskommunikation. De kommer att dela med sig av sina insikter om vetenskap, kommunikation och om att involvera människor som annars inte deltar i samtal om forskning. Pandemin har, enligt dem båda, skapat unika möjligheter till nya sätt att samlas kring forskning men också utmaningar.

Välkommen!

Samtalet hålls på engelska och leds av Anders Bjers från Vetenskapsrådet.

FFF pop-up är en serie digitala träffar för dig som arbetar med att berätta om forskning. Namnet anspelar på den årliga konferensen Forum för forskningskommunikation. FFF pop-up är ett tillfälle att mötas vid sidan av konferensen och diskutera aktuella frågor inom området.

Publicerad den 10 mars 2021

Uppdaterad den 22 juli 2021

Mer inom samma ämne

  1. FFF pop-up

    Har du en bra idé inom området forskningskommunikation som du vill dela med dig av eller ett tema för en pop-up? Anmäl ditt intresse och arrangera en egen FFF pop-up i samarbete med Vetenskapsrådet.

  2. Så kan kommunikatörer och forskare använda Wikipedia

    Välkommen till en FFF pop-up om hur världens största uppslagsverk kan användas för att sprida forskning.

  3. Covid-19: Så identifierar du desinformation och konspirationsteorier

    Vilka krafter och mekanismer ligger bakom desinformation och konspirationsteorier? Vad gör dessa fenomen med oss och vårt samhälle? Detta seminarium ger oss tre olika perspektiv – från journalistiken, forskningen och expertmyndigheten.