Evenemanget är avslutat

Dialogmöte: Låt doktorander kommunicera mera!

29 april bjöd vi in till ett dialogmöte om hur kommunikationsträning kan bli en mer naturlig del forskarutbildningen. Se in inspelning av mötet.

Datum

29 april 2021

Tid

13.00–15.00

Arrangörer

Vetenskapsrådet i samarbete med Örebro universitet

Dialogmöte om hur kommunikationsträning kan bli en naturlig del av forskarutbildningen

Under hösten har en grupp forskare och kommunikatörer diskuterat hur lärosäten kan främja reflektion kring forskarens roll i samhället och träning i kommunikation på forskarutbildningen. Syftet med samarbetet är att kommunikationsträning ska bli en mer naturlig del av forskarutbildningen. Gruppen har nu landat i några förslag till principer för ett kursutbud.

Läs mer om initiativet här:
Expertgrupp ska föreslå forskarutbildning med mer kommunikation

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...