Evenemanget är avslutat

Informationsmöte om Horisont Europa – Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen

Arbetar du med frågor inom samhällsvetenskap och humaniora och är intresserad av europeiskt samarbete? Välkommen på ett digitalt möte om utlysningarna inom klustret Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen. Mötet arrangeras av Vinnova.

Datum

7 maj 2021

Tid

10.00–12.00

Plats

Digitalt i Teams

Anmälan

Anmäl dig senast 7 maj.

Mötet riktar sig till dig som är intresserad av att söka utlysningarna inom Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen (kluster 2) i Horisont Europa, EU:s ramprogram för forskning och innovation. Utlysningarna stänger i början av september 2021.

Klustret ska bidra till att stärka demokratisk styrning och medborgarnas delaktighet, skydda och främja kulturarvet samt bemöta utmaningar kring mångfacetterade sociala, ekonomiska, tekniska och kulturella förändringar.

Under mötet kommer vi att informera om innehåll och den politiska kontexten för kluster 2. Du får även tips om vad som är särskilt viktigt att tänka på för att lyckas med din ansökan. Vi kommer inte att presentera detaljerad information om varje utlysning man kan söka till.

Agenda

  • Kort introduktion till Horisont Europa och kluster 2: Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen
  • Övergripande områden och fokus
  • Praktisk information
  • Tips för att lyckas med din ansökan
  • Möjlighet till frågor

Observera att mötet är digitalt (via Teams) och kommer att hållas på svenska. Interaktion och frågor under mötet kommer att ske via Mentimeter.

Vänligen notera att det är begränsat antal digitala platser på mötet, max 300 deltagare. Om mötet blir fullbokat så upprättas en väntelista. Mötet kommer inte att spelas in.

På mötet får du en kort introduktion till Horisont Europa, det vill säga inte någon omfattande, grundläggande information om själva programmet.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. 13 forskare i Sverige får ERC Advanced Grant 2024

    Nu har Europeiska forskningsrådet, ERC, publicerat resultatet från förra årets utlysning av ERC Advanced Grant. Totalt 281 forskare från 23 länder får bidrag. 13 av dem har en svensk värdinstitution.

  2. Vetenskapsrådet har lämnat synpunkter på EU:s strategi för forsknings- och teknikinfrastruktur

    EU:s kommande strategi för forsknings- och teknikinfrastruktur ska stärka kopplingen mellan forskning och industriell tillämpning och därigenom bidra till att stärka Europas konkurrenskraft. Vetenskapsrådet har lämnat inspel med fokus på bland annat ...

  3. Lunds universitet får 90 miljoner av EU till doktorandprogram

    Via EU-programmet Marie Sklodowska-Curie-åtgärder, MSCA, får Lunds universitet 90 miljoner kronor för att starta ett internationellt doktorandprogram inom regenerativ medicin och avancerade terapiläkemedel. Ett av syftena med doktorandprogrammet är a...