Evenemanget är avslutat

Informationsmöte om Horisont Europa – Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen

Arbetar du med frågor inom samhällsvetenskap och humaniora och är intresserad av europeiskt samarbete? Välkommen på ett digitalt möte om utlysningarna inom klustret Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen. Mötet arrangeras av Vinnova.

Datum

7 maj 2021

Tid

10.00–12.00

Plats

Digitalt i Teams

Anmälan

Anmäl dig senast 7 maj.

Mötet riktar sig till dig som är intresserad av att söka utlysningarna inom Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen (kluster 2) i Horisont Europa, EU:s ramprogram för forskning och innovation. Utlysningarna stänger i början av september 2021.

Klustret ska bidra till att stärka demokratisk styrning och medborgarnas delaktighet, skydda och främja kulturarvet samt bemöta utmaningar kring mångfacetterade sociala, ekonomiska, tekniska och kulturella förändringar.

Under mötet kommer vi att informera om innehåll och den politiska kontexten för kluster 2. Du får även tips om vad som är särskilt viktigt att tänka på för att lyckas med din ansökan. Vi kommer inte att presentera detaljerad information om varje utlysning man kan söka till.

Agenda

  • Kort introduktion till Horisont Europa och kluster 2: Kultur, kreativitet och inkluderande samhällen
  • Övergripande områden och fokus
  • Praktisk information
  • Tips för att lyckas med din ansökan
  • Möjlighet till frågor

Observera att mötet är digitalt (via Teams) och kommer att hållas på svenska. Interaktion och frågor under mötet kommer att ske via Mentimeter.

Vänligen notera att det är begränsat antal digitala platser på mötet, max 300 deltagare. Om mötet blir fullbokat så upprättas en väntelista. Mötet kommer inte att spelas in.

På mötet får du en kort introduktion till Horisont Europa, det vill säga inte någon omfattande, grundläggande information om själva programmet.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Nya riktlinjer för användning av AI inom Europa

    EU-kommissionen har tillsammans med länderna inom European Research Area (ERA) och andra intressenter tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av generativ AI inom forskning och innovation.

  2. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.

  3. Positivt för forskningen att Storbritannien går med i Horisont Europa

    Den 7 september kom EU-kommissionen och den brittiska regeringen överens om att Storbritannien ska delta i ramprogrammet för forskning och innovation, Horisont Europa. Överenskommelsen innebär att det nu blir lättare för forskare i Sverige att samarb...