Evenemanget är avslutat

Vad kan ESS och MAX IV göra för svensk life science?

Välkommen till ett webbinarium som arrangeras av Stockholm Science City i samarbete med ESS/MAX IV-kansliet. Här får du veta mer om vilka tekniker som är relevanta för life science, hur det går till att söka stråltid och vilka resultat man kan få fram.

Datum

26 maj 2021

Tid

9.00–10.00

Plats

Digitalt via Zoom.

Arrangörer

Stockholm Science city i samarbete med ESS/MAX IV-kansliet

ESS och MAX IV är två världsledande forskningsanläggningar i Lund, tillgängliga för både akademi och industri i hela Sverige. Forskare och företag inom bland annat biologi, fysik, kemi, miljö, geologi, teknik och medicin använder teknikerna för att göra nya upptäckter eller utveckla nya produkter. Med ett brett register av röntgen- och neutrontekniker kan i stort sett alla material undersökas ner på molekylär och atomär nivå. Kanske är någon av dessa tekniker ett verktyg som passar i din verktygslåda?

Under webbinariet kommer Selma Maric från MAX IV och Zoë Fisher från ESS berätta om anläggningarna och projektet InfraLife samt ge exempel på forskning som kan utföras.

Lionel Trésaugues från Sprint Bioscience kommer att beskriva samarbetet med FragMAX-teamet på MAX IV. Det har gjort det möjligt för Sprint Bioscience att implementera ny teknik i sin läkemedelsutvecklingsplattform och för FragMAX att optimera sina arbetsflöden för att möta kraven från industriella partner.

Delar av webinariet kommer att vara på engelska och självklart får du som deltar möjlighet att ställa frågor.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Relaterat innehåll

Mer inom samma ämne

  1. Nationell implementeringsplan för att främja svensk användning och nytta av ESS och MAX IV

    Den nationella implementeringsplanen är ett av flera verktyg för att förverkliga visionen om att göra forskningsanläggningarna ESS och MAX IV till hörnstenar i ett världsledande centrum för materialvetenskap och life science. Arbetet som beskrivs i p...

  2. Bidra in kind till ESS

    Nu kan neutronforskare i Sverige äntligen bidra in kind till ESS. Det innebär både nya möjligheter att bygga upp svensk kompetens inom instrumentering och möjligheter att utveckla nya samarbeten.

  3. ESS/MAX IV Summit 2023

    Hur kan forskningsinfrastruktur och kunskap vid universiteten och vid MAX IV och ESS bidra till mer hållbara produkter och processer för industrierna i norra Sverige? Den frågan är i fokus vid årets ESS/MAX IV Summit i Luleå.