Evenemang

Vad kan ESS och MAX IV göra för svensk life science?

Välkommen till ett webbinarium som arrangeras av Stockholm Science City i samarbete med ESS/MAX IV-kansliet. Här får du veta mer om vilka tekniker som är relevanta för life science, hur det går till att söka stråltid och vilka resultat man kan få fram.

Datum

26 maj 2021

Tid

9.00–10.00

Plats

Digitalt via Zoom.

Arrangörer

Stockholm Science city i samarbete med ESS/MAX IV-kansliet

ESS och MAX IV är två världsledande forskningsanläggningar i Lund, tillgängliga för både akademi och industri i hela Sverige. Forskare och företag inom bland annat biologi, fysik, kemi, miljö, geologi, teknik och medicin använder teknikerna för att göra nya upptäckter eller utveckla nya produkter. Med ett brett register av röntgen- och neutrontekniker kan i stort sett alla material undersökas ner på molekylär och atomär nivå. Kanske är någon av dessa tekniker ett verktyg som passar i din verktygslåda?

Under webbinariet kommer Selma Maric från MAX IV och Zoë Fisher från ESS berätta om anläggningarna och projektet InfraLife samt ge exempel på forskning som kan utföras.

Lionel Trésaugues från Sprint Bioscience kommer att beskriva samarbetet med FragMAX-teamet på MAX IV. Det har gjort det möjligt för Sprint Bioscience att implementera ny teknik i sin läkemedelsutvecklingsplattform och för FragMAX att optimera sina arbetsflöden för att möta kraven från industriella partner.

Delar av webinariet kommer att vara på engelska och självklart får du som deltar möjlighet att ställa frågor.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Relaterat innehåll

Mer inom samma ämne

  1. Nya svenska projekt på ESS

    Vetenskapsrådet finansierar så kallade in-kind leveranser från svenska universitet till ESS. Nu har fyra nya projekt beviljats finansiering för att bidra med teknisk utrustning eller personal till forskningsanläggningen. Lunds universitet är huvudlev...

  2. Mångfald i användning breddar nyttan av ESS

    ESS och MAX IV är strategiskt mycket viktiga för svensk forskning och innovation, och för att stärka vår roll som en av de främsta kunskapsnationerna i världen. Anläggningarna ger Sverige unika möjligheter att utföra excellent forskning, och skapar n...

  3. ESS/MAX IV Summit online 2022

    Pandemi, krig, klimatkris – den gröna och digitala omställningen är mer aktuell och nödvändig än någonsin tidigare. Vilken roll spelar ESS och MAX IV i detta arbete?