Evenemang

Vad kan ESS och MAX IV göra för svensk life science?

Välkommen till ett webbinarium som arrangeras av Stockholm Science City i samarbete med ESS/MAX IV-kansliet. Här får du veta mer om vilka tekniker som är relevanta för life science, hur det går till att söka stråltid och vilka resultat man kan få fram.

Datum

26 maj 2021

Tid

9.00–10.00

Plats

Digitalt via Zoom.

Arrangörer

Stockholm Science city i samarbete med ESS/MAX IV-kansliet

ESS och MAX IV är två världsledande forskningsanläggningar i Lund, tillgängliga för både akademi och industri i hela Sverige. Forskare och företag inom bland annat biologi, fysik, kemi, miljö, geologi, teknik och medicin använder teknikerna för att göra nya upptäckter eller utveckla nya produkter. Med ett brett register av röntgen- och neutrontekniker kan i stort sett alla material undersökas ner på molekylär och atomär nivå. Kanske är någon av dessa tekniker ett verktyg som passar i din verktygslåda?

Under webbinariet kommer Selma Maric från MAX IV och Zoë Fisher från ESS berätta om anläggningarna och projektet InfraLife samt ge exempel på forskning som kan utföras.

Lionel Trésaugues från Sprint Bioscience kommer att beskriva samarbetet med FragMAX-teamet på MAX IV. Det har gjort det möjligt för Sprint Bioscience att implementera ny teknik i sin läkemedelsutvecklingsplattform och för FragMAX att optimera sina arbetsflöden för att möta kraven från industriella partner.

Delar av webinariet kommer att vara på engelska och självklart får du som deltar möjlighet att ställa frågor.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Relaterat innehåll

Mer inom samma ämne

  1. Information meeting on Swedish in-kind contributions to ESS

    Vetenskapsrådet och European Spallation Source ERIC (ESS) bjöd in till ett digitalt informationsmöte om processen framåt för svenska in kind-bidrag till ESS. Presentationer från mötet finns nu tillgängliga.

  2. ESS/MAX IV Online Summit

    Dina idéer behövs! Kom och diskutera hur akademi och industri i Sverige ska dra nytta av de två världsledande forskningsanläggningarna ESS och MAX IV.

  3. Nationell implementeringsplan för att främja svensk användning och nytta av ESS och MAX IV

    Denna nationella implementeringsplan är ett verktyg för att förverkliga visionen om att göra forskningsanläggningarna ESS och MAX IV till hörnstenar i ett världsledande centrum för materialvetenskap och life science, 2028. Den innehåller huvudmål, de...