Evenemanget är avslutat

Så får Sverige fler företagsinitierade kliniska läkemedelsprövningar

Att det genomförs kliniska prövningar i Sverige är bra för patienterna, men också för hälso- och sjukvårdspersonalen som får möjlighet att testa och utvärdera medicinen tillsammans med sina patienter. Så hur får vi fler kliniska prövningar till Sverige och vem måste göra vad för att lyckas? Det diskuteras vid ett seminarium under Almedalsveckan.

Datum

5 juli 2021

Tid

9.00–9.45

Plats

Digitalt via Almedalsveckan play

Arrangör

LIF – de forskande läkemedelsföretagen

Det här seminariet sker i Folkhälsodalens regi. Folkhälsodalen är Sveriges nya sjukvårdspolitiska arena där politiker, patienter, beslutsfattare och profession diskuterar utmaningar och genererar idéer för en svensk sjukvård i världsklass. Seminariet handlar om hur vi gemensamt kan bidra till att fler kliniska prövningar genomförs i Sverige.

I seminariet medverkar Maria Wästfelt, chef för enheten för klinisk studier vid Vetenskapsrådet.

Seminariet i Almedalsveckans program Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.

  2. God forskning i vården - så blir Sverige ledande i behandlingsforskning

    Vetenskapsrådet är värd för konferensen som ingår i en konferensserie som initierats av och arrangeras tillsammans med Svenska läkaresällskapet och Kungliga vetenskapsakademin.

  3. Hur ser förutsättningarna ut att forska kliniskt i Sverige?

    Den kliniska forskningen är nödvändig för att utveckla och förbättra vården i Sverige. Nu har Vetenskapsrådet tagit reda på vad forskare och forskarstudenter själva anser om sina förutsättningar att kunna ägna sig åt klinisk forskning.