Evenemang

Intervjuträning ERC Starting grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.

Datum

15 - 27 september 2021

Tider

10 september, kl. 9.00–12.00
15 september, kl. 13.00–15.00
27 september, kl. 14.00–16.00

Plats

Digitalt möte via Zoom. Länk skickas ut strax innan mötet.

Anmälan

Det går att anmälan sig fram till dagen innan respektive tillfälle.

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med de här tre tillfällerna är att förbereda forskare vid svenska lärosäten inför intervjun med ERC:s panel.

Under dagarna får kandidaterna bland annat lyssna till bidragsmottagare från tidigare år och öva på sin presentationsteknik med en professionell coach.

10 september
Ni får träna på att presentera digitalt och svara på frågor som kan dyka upp under intervjun.

15 september
Ni får lyssna till forskare som har erfarenhet av ERC intervjuer, både digitala intervju-erfarenheter och intervjuer på plats.

27 september
Ni får träffa forskare med erfarenhet av både beredningsprocessen och intervjuer inom ERC.

Workshopen hålls på engelska.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Sex forskare i Sverige får ERC Proof of Concept Grant

    Det är nu klart vilka som får ERC Proof of Concept Grant i den sista utlysningen 2022. Sex forskare i Sverige finns med bland bidragsmottagarna.

  2. Informationsmöte om ERC Advanced Grant

    Välkommen till ett informationsmöte om utlysningen ERC Advanced Grant (ERC-2023-AdG). Mötet vänder sig till forskare och administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC.

  3. Intervjuträning för ERC Advanced Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Advanced Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.