Evenemanget är avslutat

Intervjuträning ERC Starting grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.

Datum

15 - 27 september 2021

Tider

10 september, kl. 9.00–12.00
15 september, kl. 13.00–15.00
27 september, kl. 14.00–16.00

Plats

Digitalt möte via Zoom. Länk skickas ut strax innan mötet.

Anmälan

Det går att anmälan sig fram till dagen innan respektive tillfälle.

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med de här tre tillfällerna är att förbereda forskare vid svenska lärosäten inför intervjun med ERC:s panel.

Under dagarna får kandidaterna bland annat lyssna till bidragsmottagare från tidigare år och öva på sin presentationsteknik med en professionell coach.

10 september
Ni får träna på att presentera digitalt och svara på frågor som kan dyka upp under intervjun.

15 september
Ni får lyssna till forskare som har erfarenhet av ERC intervjuer, både digitala intervju-erfarenheter och intervjuer på plats.

27 september
Ni får träffa forskare med erfarenhet av både beredningsprocessen och intervjuer inom ERC.

Workshopen hålls på engelska.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. NordForsk utlyser bidrag om hållbar utveckling av Arktis

    Nordforsk har öppnat en utlysning om hållbar utveckling av Arktis. Bakom utlysningen står de nordiska länderna tillsammans med Kanada och USA. Vetenskapsrådet är en av finansiärerna. Sista ansökningsdag för utlysningens första steg är 4 juni 2024.

  2. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.

  3. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.

Till toppen