Evenemang

DMPonline – en tjänst för Sunet?

Sunet har startat en process för att utreda om det digitala verktyget för datahanteringsplaner, DMP online, ska bli en tjänst i Sunets tjänsteutbud. 15 september berättar Sunet mer om verktyget och svarar på frågor. 

Datum

15 september 2021

Tid

13.00–14.30

Sedan tidigare i år har Vetenskapsrådet via Sunet erbjudit lärosäten tillgång till DMP online, ett digitalt verktyg för datahanteringsplaner. Sunet utreder nu om det finns intresse för DMP online som tjänst i Sunets tjänsteutbud.

Under webbinariet berättar Sunet mer om verktyget och svarar på frågor. Webbinariet riktar sig till Sunets kontaktpersoner och personer som arbetar med frågor som rör forskarstöd och datahanteringsplaner på lärosäten.

Frågor och svar om DMPonline

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vägen mot öppen tillgång till forskningsdata

    Vetenskapsrådet har i uppdrag att samordna, följa upp och främja samverkan i omställningen till öppen tillgång till forskningsdata. Här kan du läsa om vår vision för omställningen och om hur vi når dit.

  2. ”EOSC är ett viktigt verktyg för att nå öppen vetenskap”

    EU-kommissionens initiativ om det europeiska öppna forskningsmolnet, EOSC, är ett viktigt verktyg för att förverkliga målet om öppen tillgång inom det europeiska forskningsområdet. Det är nu viktigt att fler svenska organisationer är med och påverkar...

  3. Webbinarium om öppen tillgång till vetenskapliga publikationer och forskningsdata

    Vetenskapsrådet och Kungliga biblioteket bjuder in till ett gemensamt webbinarium för att presentera resultaten av respektive myndighets uppdrag inom öppen tillgång och diskutera vägen framåt. Hur långt har vi kommit och vad måste nästa steg bli?