Evenemanget är avslutat

DMPonline – en tjänst för Sunet?

Sunet har startat en process för att utreda om det digitala verktyget för datahanteringsplaner, DMP online, ska bli en tjänst i Sunets tjänsteutbud. 15 september berättar Sunet mer om verktyget och svarar på frågor. 

Datum

15 september 2021

Tid

13.00–14.30

Sedan tidigare i år har Vetenskapsrådet via Sunet erbjudit lärosäten tillgång till DMP online, ett digitalt verktyg för datahanteringsplaner. Sunet utreder nu om det finns intresse för DMP online som tjänst i Sunets tjänsteutbud.

Under webbinariet berättar Sunet mer om verktyget och svarar på frågor. Webbinariet riktar sig till Sunets kontaktpersoner och personer som arbetar med frågor som rör forskarstöd och datahanteringsplaner på lärosäten.

Frågor och svar om DMPonline

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Nationellt EOSC-event

    Hur bidrar Sverige bäst till EOSC:s utveckling och vad vill vi i Sverige få ut av EOSC? Inom ramen för Vetenskapsrådets uppdrag att samordna och främja Sveriges engagemang i Europeiska öppna forskningsmolnet (European Open Science Cloud, EOSC) arrang...

  2. Öppen tillgång till forskningsdata är möjligt med rätt förutsättningar

    Vetenskapsrådet gör varje år en kartläggning, en analys och en bedömning av hur det nationella arbetet med öppen tillgång till forskningsdata utvecklas. Årets rapport visar att ytterligare resurser behövs för att skynda på utvecklingen.

  3. Öppen tillgång till forskningsdata – en kartläggning, analys och bedömning 2023

    Vetenskapsrådet har i uppdrag att samordna, följa upp och främja samverkan i arbetet för öppen tillgång till forskningsdata. Varje år publicerar vi en samlad kartläggning, analys och bedömning av det nationella arbetet med öppen tillgång till forskni...

Till toppen