Evenemang

DMPonline – en tjänst för Sunet?

Sunet har startat en process för att utreda om det digitala verktyget för datahanteringsplaner, DMP online, ska bli en tjänst i Sunets tjänsteutbud. 15 september berättar Sunet mer om verktyget och svarar på frågor. 

Datum

15 september 2021

Tid

13.00–14.30

Plats

Digitalt via Zoom: https://sunet.zoom.us/my/sunetlänk till annan webbplats

Sedan tidigare i år har Vetenskapsrådet via Sunet erbjudit lärosäten tillgång till DMP online, ett digitalt verktyg för datahanteringsplaner. Sunet utreder nu om det finns intresse för DMP online som tjänst i Sunets tjänsteutbud.

Under webbinariet berättar Sunet mer om verktyget och svarar på frågor. Webbinariet riktar sig till Sunets kontaktpersoner och personer som arbetar med frågor som rör forskarstöd och datahanteringsplaner på lärosäten.

Frågor och svar om DMPonline

Publicerad den 06 september 2021

Uppdaterad den 06 september 2021

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Sunetdagarna hösten 2021

    Lyssna på föreläsningar, delta i workshops och utbyt erfarenheter om Sunets nät och tjänster. Höstens Sunetdagar är digitala med många pass mellan 12 och 28 oktober.  Välkommen!

  2. Registerforskning 2021

    I år ersätter vi den större konferensen, som tidigare anordnats under samma namn, med webbinarieserien Registerforskning 2021. Vid varje tillfälle är en eller flera registerhållande myndigheter och organisationer värdar och ansvarar för innehållet. 

  3. Seminarium om hantering av forskningsdata för öppen tillgång vid forskningsinfrastrukturer

    Hur ser förutsättningarna ut när det gäller öppen tillgång till forskningsdata inom olika ämnesområden? Vilka är möjligheterna och utmaningarna? Det är några av de frågor som tas upp vid detta seminarium som vänder sig till forskningsinfrastrukturer ...