Evenemanget är avslutat

Final i Forskar Grand Prix

I riksfinalen gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och avgör vinnaren! Följ finalen på plats på Nalen eller via webben.

Datum

25 november 2021

Tid

14.00–16.00

Plats

Nalen i Stockholm

Arrangörer

Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova

Anmälan

Finalen direktsänds och kan följas via webben, det går även att delta i omröstningen digitalt. Anmäl dig för att säkra din plats på Nalen eller för att få en länk till direktsändningen.


Vem är Sveriges bästa forskningspresentatör?

Forskar Grand Prix är tävlingen där Sveriges forskare tävlar om vem som är bäst på att presentera sin forskning på bara fyra minuter. Finalisterna har tagit sig vidare från tre deltävlingar runtom i landet samt två digitala deltävlingar.

Vid finalen i Stockholm möts finalisterna för att tävla om vem som tar hem titeln, den stora äran samt 15 000 kronor. Publiken, tillsammans med en expertjury, avgör vem som vinner.

Syftet med Forskar Grand Prix är att utveckla forskarnas förmåga att förklara sin forskning på ett enkelt sätt och ge publiken en underhållande upplevelse samtidigt som de får veta mer om forskning. Alla forskare som deltar får coachning i presentationsteknik och scennärvaro innan de ställer sig på scenen.

Konferencier

Josefin Johansson, programledare, komiker, författare och skådespelare.

Jury

 • Karin Adelsköld, komiker och programledare
 • Ulf Danielsson, professor vid institutionen för fysik och astronomi, Uppsala universitet
 • Amina Manzoor, medicinreporter på Expressen

Finalister

 • Richelle Duque Björvang från Karolinska institutet
 • Louise Karlsson från Högskolan i Halmstad
 • Alexander Flaig från Linköpings universitet
 • Yingwei Ouyang från Chalmers tekniska högskola
 • Sophia Hernandez från Umeå universitet
 • Michael Bossetta från Lunds universitet
 • Robert Lagerström från Kungliga tekniska högskolan

Läs om Forskar Grand Prix på evenemangets webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

 1. Resultatdialog 2023

  Sedan 2005 har Vetenskapsrådet presenterat resultat från forskning vi finansierat inom utbildningsvetenskap dels på en konferens och dels i en antologi, under det gemensamma namnet Resultatdialog. De 17 projekt som presenteras i Resultatdialog 2023 ...

 2. Samtal om hatbrott

  Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott står i fokus för diskussioner mellan forskare och praktiker på detta seminarium. Dessutom presenteras Brottsförebyggande rådets senaste statistik kring hatbrott. Seminariet riktar sig till po...

 3. Final i Forskar Grand Prix 2023

  I riksfinalen av Forskar Grand Prix gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och rösta fram vinnaren! Följ finalen på plats på Vasateatern i Stockholm eller via webben.

Till toppen