Evenemanget är avslutat

Webbinarium om öppen tillgång till vetenskapliga publikationer och forskningsdata

Vetenskapsrådet och Kungliga biblioteket bjuder in till ett gemensamt webbinarium för att presentera resultaten av respektive myndighets uppdrag inom öppen tillgång och diskutera vägen framåt. Hur långt har vi kommit och vad måste nästa steg bli?

Datum

20 april 2022

Tid

9.30–11.30

Plats

Digitalt via Zoom

Arrangörer

Vetenskapsrådet och Kungliga biblioteket

Kungliga biblioteket och Vetenskapsrådet har i uppdrag från regeringen att främja och samordna arbetet med att införa öppen tillgång till vetenskapliga publikationer och forskningsdata. I uppdragen ingår också att lämna en samlad kartläggning, analys och bedömning av det nationella arbetet. I mars rapporterade myndigheterna uppdragen.

20 april anordnar vi ett gemensamt webbinarium där vi presenterar resultaten av uppdragen och diskuterar vilka frågor vi ser som viktiga i det fortsatta arbetet.

Seminariet vänder sig i första hand till forskare, forskningsfinansiärer, universitet och högskolor, forskningsinfrastrukturer, FoU-myndigheter och forskningsbibliotek – men alla som är intresserade av frågan är välkomna att delta.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Life science-strategin är en viktig vägledning – nu krävs faktiska åtgärder och prioritering av resurser

    Regeringens uppdaterade life science-strategi är en viktig vägledning för att stärka medicinsk och klinisk forskning samt innovation i Sverige. Strategin betonar samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet, samt internationellt ...

  2. Pär Weihed blir utredare för Vetenskapsrådets uppdrag om e-infrastruktur

    Vetenskapsrådet har fått i uppdrag av regeringen att lämna förslag om hur svensk e-infrastruktur för forskning kan utvecklas genom samordning och organisatorisk förändring. Vi har nu anlitat Pär Weihed som utredare för uppdraget.

  3. Swedish Register-Based Research Summit 2024

    Konferensen kommer att ägnas åt att utforska den rika mångfalden av forskning med hjälp av registerdata i Sverige, andra nordiska länder och på andra håll.