Evenemanget är avslutat

Intervjuträning ERC Starting Grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

Datum

30 augusti 2022 - 2 september 2022

Tider

30 augusti, kl. 13.00–16.00
31 augusti, kl. 13.00–15.00
1 september, kl. 13.00–15.00
2 september, kl. 14.00–15.00

Plats

Digitalt möte via Zoom. Länk skickas ut strax innan mötet. Endast presentationen den 30 augusti kommer att spelas in.

Anmälan

Det går att anmälan sig fram till dagen innan respektive tillfälle.

Intervjuträningen hålls på engelska.

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med de här tillfällena är att förbereda forskare vid svenska lärosäten inför intervjun med ERC:s panel.

Under dagarna får du bland annat lyssna till bidragsmottagare från tidigare år och öva på din presentationsteknik med en professionell coach.

30 augusti kl. 13.00–16.00 – praktisk intervjuträning

Tips från en presentationscoach och möjlighet att träna på att göra en digital presentation och svara på frågor som kan dyka upp under intervjun.

31 augusti kl. 13.00–16.00 – life science

Möjlighet att ställa frågor till forskare som har erfarenhet av intervjuer med ERC samt forskare som varit med i panelen inom life science.

1 september kl. 13.00–15.00 – humaniora och samhällsvetenskap

Möjlighet att ställa frågor till forskare som har erfarenhet av intervjuer med ERC samt forskare som varit med i panelen inom humaniora och samhällsvetenskap.

2 september kl. 14.00–15.00 – naturvetenskap och teknikvetenskap

Möjlighet att ställa frågor till forskare som har erfarenhet av intervjuer med ERC samt forskare som varit med i panelen inom naturvetenskap och teknikvetenskap (Physical Sciences and Engineering)

Det går bra att delta vid fler än ett tillfälle. Det är också möjligt att boka tid för individuell träning med presentationscoachen.

Endast presentationen den 30 augusti kommer att spelas in.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Relaterat innehåll

Mer inom samma ämne

  1. 10 forskare i Sverige får ERC Advanced Grant 2023

    Nu har Europeiska forskningsrådet (ERC) publicerat resultatet från förra årets utlysning av ERC Advanced Grant. Totalt 255 forskare från 20 länder får bidrag. 10 av dem har en svensk värdinstitution.

  2. Intervjuträning ERC Starting Grant

    Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting grant (StG). Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna att delta.

  3. Informationsmöte om ERC Starting och Consolidator Grant

    Välkommen till ett informationsmöte inför utlysningen av ERC Starting Grant (ERC-2025-StG) och ERC Consolidator Grant (ERC-2025-CoG). Mötet vänder sig till forskare och administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för...