Evenemang

Intervjuträning ERC Starting Grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Starting Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

Datum

30 augusti 2022 - 2 september 2022

Tider

30 augusti, kl. 13.00–16.00
31 augusti, kl. 13.00–15.00
1 september, kl. 13.00–15.00
2 september, kl. 14.00–15.00

Plats

Digitalt möte via Zoom. Länk skickas ut strax innan mötet. Endast presentationen den 30 augusti kommer att spelas in.

Anmälan

Det går att anmälan sig fram till dagen innan respektive tillfälle.

Intervjuträningen hålls på engelska.

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med de här tillfällena är att förbereda forskare vid svenska lärosäten inför intervjun med ERC:s panel.

Under dagarna får du bland annat lyssna till bidragsmottagare från tidigare år och öva på din presentationsteknik med en professionell coach.

30 augusti kl. 13.00–16.00 – praktisk intervjuträning

Tips från en presentationscoach och möjlighet att träna på att göra en digital presentation och svara på frågor som kan dyka upp under intervjun.

31 augusti kl. 13.00–16.00 – life science

Möjlighet att ställa frågor till forskare som har erfarenhet av intervjuer med ERC samt forskare som varit med i panelen inom life science.

1 september kl. 13.00–15.00 – humaniora och samhällsvetenskap

Möjlighet att ställa frågor till forskare som har erfarenhet av intervjuer med ERC samt forskare som varit med i panelen inom humaniora och samhällsvetenskap.

2 september kl. 14.00–15.00 – naturvetenskap och teknikvetenskap

Möjlighet att ställa frågor till forskare som har erfarenhet av intervjuer med ERC samt forskare som varit med i panelen inom naturvetenskap och teknikvetenskap (Physical Sciences and Engineering)

Det går bra att delta vid fler än ett tillfälle. Det är också möjligt att boka tid för individuell träning med presentationscoachen.

Endast presentationen den 30 augusti kommer att spelas in.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Relaterat innehåll

Mer inom samma ämne

  1. Ny utlysning – bidrag till excellenscenter

    Den 7 september öppnar Vetenskapsrådet en utlysning av bidrag till excellenscenter. Det nya bidraget ska stödja uppbyggnad och utveckling av miljöer som främjar forskningssamarbeten kring ett gemensamt tema och samtidigt bidrar till högre utbildning....

  2. Informationsmöte om bidrag till excellenscenter

    Välkommen till ett digitalt informationsmöte om utlysningen av bidrag till excellenscenter.

  3. Påverka utvecklingen av Prisma

    Nu ser vi över användarvänligheten i ansökningssystemet Prisma. Ta chansen att lämna dina synpunkter i en enkät och delta i det fortsatta utvecklingsarbetet. Sista svarsdag är 21 augusti.