Evenemanget är avslutat

Hearing om plattform för internationalisering

Under hearingen kommer vi att berätta mer om samverkansplattformen för internationalisering och samla in synpunkter om vilka frågor som bör prioriteras i det fortsatta arbetet.

Datum

19 oktober 2022

Tid

10.00–17.00

Plats

Vinnova i Stockholm och digitalt

Arrangörer

Svenska institutet, UHR, Universitetskanslersämbetet, Vetenskapsrådet och Vinnova

Anmälan

Sista anmälningsdag är 30 september

Svenska institutet, UHR, Universitetskanslersämbetet, Vetenskapsrådet och Vinnova har inrättat en samverkansplattform för att underlätta internationaliseringen av högre utbildning. Plattformen samordnar frågor som påverkar internationalisering inom högre utbildning, forskning och innovation. Uppdraget genomförs i nära dialog med universitet och högskolor samt andra berörda myndigheter och aktörer. 

Under hearingen kommer vi att presentera plattformens mål och arbete i de olika arbetsområdena. Vi kommer också samla in synpunkter på vilka frågor som bör prioriteras i det fortsatta arbetet.

Välkommen!

Hearingen vänder sig till dig som arbetar med internationalisering inom högskolan och till representanter från andra myndigheter och organisationer som berörs av högskolans internationalisering av utbildning, forskning och innovation.

Rapport: En plattform för internationalisering  Öppnas i nytt fönster.2021 – vidareutveckling av internationaliseringsutredningens förslag Öppnas i nytt fönster.

Om plattformen på UHR:s webbplats Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådet deltar i samarbete kring publiceringsplattformen Open Research Europe (ORE)

    Tio forskningsfinansiärer och forskningsutförare i Europa går samman för att finansiera publiceringsplattformen Open Research Europe (ORE), däribland Vetenskapsrådet, Formas och Forte. Samarbetet innebär att forskare i de medverkande länderna kommer ...

  2. Forskningspropositionens fokus på excellens är en tidig julklapp till svensk forskning

    Så fick vi en tidig julklapp i form av regeringens forsknings- och innovationsproposition för 2025–2028, ”Forskning och innovation för framtid, nyfikenhet och nytta”. En ökning på 6,5 miljarder kronor fram till 2028 är ingen dålig julklapp. Av dessa ...

  3. Förslag om nationell stödfunktion för ansvarsfull internationalisering

    Om Sverige ska kunna engagera sig internationellt i forskning och innovation på ett ansvarsfullt och säkert sätt behöver kunskapen höjas i hela systemet. Universitets- och högskolerådet (UHR), Vetenskapsrådet och Vinnova föreslår att regeringen etabl...