Evenemanget är avslutat

Så kan doktorander tränas i forskningskommunikation

Den 14 oktober bjuder Vetenskapsrådet och SUHF in till en presentation av ett nytt ramverk för kurser i forskningskommunikation. Webbinariet vänder sig främst till dig som ansvarar för forskarutbildning eller handleder doktorander.

Datum

14 oktober 2022

Tid

13.00–14.00

Plats

Digitalt via Zoom. Möteslänk skickas ut några dagar före webbinariet.

Arrangörer

SUHF:s expertgrupp för samverkan och Vetenskapsrådet

Anmälan

Sista anmälningsdag är 10 oktober

Presentation av nytt ramverk för kurser

Vetenskapsrådet har tillsammans med en grupp forskare och kommunikationsexperter tagit fram ett ramverk i tre delar för hur kommunikation om forskning kan bli en naturlig del i forskarutbildningen.

Under detta webbinarium presenterar gruppen sina rekommendationer och slutsatser. Rekommendationerna bygger på lärdomar från en pilotkurs och på gruppens diskussioner om hur speciellt forskare i början av karriären kan bli bättre rustade att presentera sin forskning, delta i samhällsdebatten och samverka med intressenter utanför akademin.

Rapporten väcker även frågor om hur doktorander från olika fakulteter kan lära av varandra och vilket stöd som de kan vänta sig. Den väcker också frågor om hur ämnesdiscipliner, institutioner och lärosäten kan samarbeta både internt och på nationell nivå om kursinnehåll som rör forskningskommunikation.

Webbinariet vänder sig främst till dig som ansvarar för forskarutbildning eller handleder doktorander.

Välkommen!

Har du frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta Lena Hed på Vetenskapsrådet, lena.hed@vr.se eller Lars Alberius på SUHF:s kansli, lars.alberius@suhf.se

Det har kommit önskemål om att genomföra webbinariet även på engelska. Därför gör vi det den 25 november kl. 11.00-12:00. Information och anmälningslänk kommer att finnas på SUHF:s webbplats inom kort.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...