Evenemanget är avslutat

Forskning för alla!

Hur kan vetenskap göras mer tillgänglig för en bred svensk allmänhet? Det var utgångspunkten för en förstudie som Vetenskap & Allmänhet genomförde åt Vetenskapsrådet under första halvåret 2022. Den 6 oktober bjuder Vetenskapsrådet in till en presentation av resultaten.

Datum

6 oktober 2022

Tid

11.00–12.00

Plats

Digitalt via Zoom.

Presentation av förslag till svensk plattform för att kommunicera vetenskap

Vid webbinariet presenteras rapporten: Forskning för alla! Förslag till en svensk plattform för att kommunicera vetenskap.

Undersökningen har genomförts av Vetenskap & Allmänhet på uppdrag av Vetenskapsrådet. Rekommendationen är bland annat att utveckla de befintliga sajterna Forskning.se och Expertsvar som en bas för en större, bredare gemensam nationell plattform där fler aktörer än idag involveras och mer aktivt kan bidra till innehåll och flera tjänster.

Det pågår ett sarbete för att hantera de utvecklingsbehov som ovannämnda sajter står inför. Det arbetet kommer beakta rekommendationerna i rapporten. Efter årsskiftet kommer olika aktörer bjudas in till dialog om samarbetet med en nationell plattform.

Läs rapporten Forskning för alla! Förslag till en svensk plattform för att kommunicera vetenskap

Nyhet om studien: Så kan en gemensam plattform för att kommunicera forskning bli verklighet


Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Resultatdialog 2023

    Sedan 2005 har Vetenskapsrådet presenterat resultat från forskning vi finansierat inom utbildningsvetenskap dels på en konferens och dels i en antologi, under det gemensamma namnet Resultatdialog. De 17 projekt som presenteras i Resultatdialog 2023 ...

  2. Samtal om hatbrott

    Polismyndighetens förmåga att upptäcka och utreda hatbrott står i fokus för diskussioner mellan forskare och praktiker på detta seminarium. Dessutom presenteras Brottsförebyggande rådets senaste statistik kring hatbrott. Seminariet riktar sig till po...

  3. Final i Forskar Grand Prix 2023

    I riksfinalen av Forskar Grand Prix gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och rösta fram vinnaren! Följ finalen på plats på Vasateatern i Stockholm eller via webben.

Till toppen