Evenemang

Forskning för alla!

Hur kan vetenskap göras mer tillgänglig för en bred svensk allmänhet? Det var utgångspunkten för en förstudie som Vetenskap & Allmänhet genomförde åt Vetenskapsrådet under första halvåret 2022. Den 6 oktober bjuder Vetenskapsrådet in till en presentation av resultaten.

Datum

6 oktober 2022

Tid

11.00–12.00

Plats

Digitalt via Zoom. Möteslänk publiceras här några dagar före webbinariet.

Presentation av förslag till svensk plattform för att kommunicera vetenskap

Förstudien som Vetenskap & Allmänhet har genomfört under 2022 innehåller en kartläggning av möjliga målgrupper, innehåll och tjänster för en nationell samverkan kring forskningskommunikation. I rapporten lyfts även rekommendationer för hur en svensk plattform kan etableras med utgångspunkt i webbplatsen forskning.se och Expertsvar.

Webbinaret riktar sig till alla som bidragit till förstudien, är involverade i forskning.se och Expertsvar, eller bara nyfikna. Syftet är att dela resultatet och diskutera hur en plattform kan börja utvecklas tillsammans med andra intressenter och aktörer. Det finns också möjlighet att ställa frågor.

Rapporten presenteras av Cissi Askwall och Lena Söderström, författare från Vetenskap & Allmänhet, och Mikael Jonsson, chef för kommunikationsavdelningen på Vetenskapsrådet som beställt rapporten.

Moderator är Sara Tuncel, samordnande redaktör för forskning.se.

Välkommen!

Läs rapporten Forskning för alla! Förslag till en svensk plattform för att kommunicera vetenskap

Nyhet om studien: Så kan en gemensam plattform för att kommunicera forskning bli verklighet

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Så kan en gemensam plattform för att kommunicera forskning bli verklighet

    Många svenska aktörer vill att det ska bli lättare att ta del av forskningsbaserad kunskap. Det visar en ny studie som Vetenskap & Allmänhet (VA) har tagit fram på uppdrag av Vetenskapsrådet.

  2. Forskning för alla! Förslag till en svensk plattform för att kommunicera vetenskap

    Hur kan vetenskap göras mer tillgänglig för en bred svensk allmänhet? Det är frågan för en förstudie som Vetenskap & Allmänhet (VA) har genomfört på uppdrag av Vetenskapsrådet. Förstudien innehåller en kartläggning av möjliga målgrupper, innehåll oc...

  3. Så kan doktorander tränas i forskningskommunikation

    Den 14 oktober bjuder Vetenskapsrådet och SUHF in till en presentation av ett nytt ramverk för kurser i forskningskommunikation. Webbinariet vänder sig främst till dig som ansvarar för forskarutbildning eller handleder doktorander.