Evenemang

Final i Forskar Grand Prix 2022

I riksfinalen av Forskar Grand Prix gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och avgör vinnaren! Följ finalen på plats på Nalen eller via webben.

Datum

1 december 2022

Tid

13.00–15.00

Plats

Nalen i Stockholm

Arrangörer

Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova

Anmälan

Välj om du vill delta som publik eller följa finalen digitalt

Vem presenterar sin forskning bäst på fyra minuter?

Forskar Grand Prix är tävlingen där Sveriges forskare tävlar om vem som är bäst på att presentera sin forskning på bara fyra minuter. Finalisterna har tagit sig vidare från fyra deltävlingar runtom i landet samt en digital deltävling. Vid finalen i Stockholm möts finalisterna för att tävla om vem som tar hem titeln, den stora äran samt 15 000 kronor. Publiken, tillsammans med en expertjury, avgör vem som vinner.

Syftet med Forskar Grand Prix är att utveckla forskarnas förmåga att förklara sin forskning på ett enkelt sätt och ge publiken en underhållande upplevelse samtidigt som de får veta mer om forskning. Alla forskare som deltar får coachning i presentationsteknik och scennärvaro innan de ställer sig på scenen.

Finalen kommer att direktsändas från Nalen. Det kommer att gå att se framträdandena som publik på plats eller följa sändningen via webben och rösta digitalt.

Finalister

 • Peter Backeman, Mälardalens universitet
 • Maksim Nikonovich, Luleå tekniska universitet
 • Tomas Rosén, Kungl. Tekniska högskolan
 • Matthew Tompkins, Lunds universitet
 • Gina Griffioen, Karolinska Institutet
 • Erika Baraldi, Stockholms universitet

Jury

 • Karin Adelsköld, komiker och programledare
 • Amina Manzoor, medicinreporter på Expressen
 • Matti Sällberg, professor, Karolinska Institutet

Konfrencier

Josefin Johansson, programledare, komiker, författare och skådespelare.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

 1. Kommunernas roll för att underlätta nyanländas etablering på arbetsmarknaden

  Vad säger forskningen om effekten av olika arbetsmarknadsinsatser? Och vilken roll har kommunerna för att underlätta gruppens etablering på arbetsmarknaden? Välkommen till det fjärde seminariet i Delmis och Vetenskapsrådets gemensamma seminarieserie ...

 2. Resultatdialog 2022 – Kortfattade resultat från forskning finansierad av Vetenskapsrådets utbildningsvetenskapliga kommitté

  Sedan 2005 har Vetenskapsrådet presenterat resultat från forskning vi finansierat inom utbildningsvetenskap dels på en konferens och dels i en antologi, under det gemensamma namnet Resultatdialog. De 20 projekt som presenteras i Resultatdialog 2022 ...

 3. Offentliga samtal: Tid, flex, klass – vem reglerar ditt livs timmar?

  I seminarieserien Offentliga samtal bjuder vi in två forskare som presenterar sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlade om makten över tiden i ett förändrat arbetslandskap.