Evenemanget är avslutat

Final i Forskar Grand Prix 2022

I riksfinalen av Forskar Grand Prix gör forskare från hela Sverige upp om titeln ”Sveriges bästa forskningspresentatör”. Var med och avgör vinnaren! Följ finalen på plats på Nalen eller via webben.

Datum

1 december 2022

Tid

13.00–15.00

Plats

Nalen i Stockholm

Arrangörer

Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova

Anmälan

Välj om du vill delta som publik eller följa finalen digitalt

Vem presenterar sin forskning bäst på fyra minuter?

Forskar Grand Prix är tävlingen där Sveriges forskare tävlar om vem som är bäst på att presentera sin forskning på bara fyra minuter. Finalisterna har tagit sig vidare från fyra deltävlingar runtom i landet samt en digital deltävling. Vid finalen i Stockholm möts finalisterna för att tävla om vem som tar hem titeln, den stora äran samt 15 000 kronor. Publiken, tillsammans med en expertjury, avgör vem som vinner.

Syftet med Forskar Grand Prix är att utveckla forskarnas förmåga att förklara sin forskning på ett enkelt sätt och ge publiken en underhållande upplevelse samtidigt som de får veta mer om forskning. Alla forskare som deltar får coachning i presentationsteknik och scennärvaro innan de ställer sig på scenen.

Finalen kommer att direktsändas från Nalen. Det kommer att gå att se framträdandena som publik på plats eller följa sändningen via webben och rösta digitalt.

Finalister

  • Peter Backeman, Mälardalens universitet
  • Maksim Nikonovich, Luleå tekniska universitet
  • Tomas Rosén, Kungl. Tekniska högskolan
  • Matthew Tompkins, Lunds universitet
  • Gina Griffioen, Karolinska Institutet
  • Erika Baraldi, Stockholms universitet

Jury

  • Karin Adelsköld, komiker och programledare
  • Amina Manzoor, medicinreporter på Expressen
  • Matti Sällberg, professor, Karolinska Institutet

Konfrencier

Josefin Johansson, programledare, komiker, författare och skådespelare.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...