Evenemanget är avslutat

Intervjuträning för ERC Advanced Grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Advanced Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

Datum

21 december 2022

Tid

13.00–14.30

Plats

Digitalt via Zoom

Anmälan

Registreringen är öppen fram till 20 december

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med intervjuträningen är att förbereda forskare vid svenska lärosäten inför intervjun med ERC:s panel. De får bland annat lyssna till bidragsmottagare från tidigare år och till tidigare panelledamöter.

Det finns också möjlighet att boka ett enskilt möte med en professionell coach för den som vill öva på sin presentationsteknik. Kontakta Anethe Mansén som är nationell kontaktperson för ERC vid intresse.

Workshopen hålls på engelska.

Inbjudna forskare som delar sina erfarenheter

 • Love Dalén, Stockholm universitet, ERC AdG awardee 2021 (Life Sciences)
 • Stephan Rosswog, Stockholm universitet, ERC AdG awardee 2021 (Physical Sciences and Engineering)
 • Anders Rantzer, Lunds universitet, erfarenhet som ledamot i bedömningspanelen för ERC AdG (Physical Sciences and Engineering)
 • Staffan Normark, Karolinska institutet, erfarenhet som ledamot i bedömningspanelen för ERC AdG (Life Sciences)
 • Christer Jönsson, Lunds universitet, erfarenhet som ledamot i bedömningspanelen för ERC AdG (Social Sciences and Humanities)

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

 1. 14 forskare i Sverige får ERC Consolidator Grant 2023

  Nu har Europeiska forskningsrådet, ERC, publicerat bidragsbeslutet för ERC Consolidator Grant. 14 av forskarna som får bidrag har en svensk värdinstitution.

 2. 2024 års utlysningar – nyheter och datum

  Nu är datum klara för 37 av Vetenskapsrådets utlysningar nästa år. Många av dem är återkommande, men några gör vi för första gången. Fler utlysningar tillkommer.

 3. Svenska lärosäten får medel för att ta emot forskare från Ukraina

  I mars i år fattade MSCA4Ukraine-konsortiet beslut om att ge doktorander och forskare från Ukraina stöd att fortsätta sin forskning i ett annat land. Sex forskare togs emot av svenska lärosäten. Nu får ytterligare fem personer möjlighet att forska i ...

Till toppen