Evenemang

Intervjuträning för ERC Advanced Grant

Vetenskapsrådet bjuder in till intervjuträning för forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Advanced Grant. Administrativ personal vid svenska universitet som arbetar med forskningsstöd för ERC är också välkomna.

Datum

21 december 2022

Tid

13.00–14.30

Plats

Digitalt via zoom

Anmälan

Registreringen är öppen fram till 20 december

Vetenskapsrådet stödjer forskare som ansöker om bidrag från Europeiska forskningsrådet, ERC, på olika sätt. Syftet med intervjuträningen är att förbereda forskare vid svenska lärosäten inför intervjun med ERC:s panel. De får bland annat lyssna till bidragsmottagare från tidigare år och till tidigare panelledamöter.

Det finns också möjlighet att boka ett enskilt möte med en professionell coach för den som vill öva på sin presentationsteknik. Kontakta Anethe Mansén som är nationell kontaktperson för ERC vid intresse.

Workshopen hålls på engelska.

Inbjudna forskare som delar sina erfarenheter

 • Love Dalén vid Stockholm universitet, ERC AdG awardee 2021 (Life Sciences)
 • Stephan Rosswog vid Stockholm universitet, ERC AdG awardee 2021 (Physical Sciences and Engineering)
 • Anders Rantzer vid Lunds universitet, som har erfarenhet av att vara ledamot i bedömningspanelen för ERC AdG (Physical Sciences and Engineering)
 • Staffan Normark vid Karolinska institutet som har erfarenhet av att vara ledamot i bedömningspanelen för ERC AdG (Life Sciences)

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

 1. Åtta nordiska projekt får bidrag för forskning om samhällelig säkerhet

  Nu är det beslutat vilka som får bidrag i Nordforsks satsning på forskning om covid-19-pandemins konsekvenser på medellång till lång sikt relaterat till samhällelig säkerhet. Utlysningen riktade sig till forskare i de nordiska länderna. 

 2. 12 forskare i Sverige får ERC Starting Grant

  Nu är det klart vilka som får Europeiska forskningsrådets (European Research Council) Starting Grant i 2022 års utlysning. 408 forskare i Europa får 1,5 miljoner euro vardera för att utveckla sin forskning och bygga upp sina forskargrupper. 12 av for...

 3. Datum klara för 2023 års utlysningar

  Nu har vi datum klara för cirka 50 av våra utlysningar nästa år. Många av dem är återkommande, men några gör vi för första gången. Se nyheter i listan nedan. Fler utlysningar tillkommer.