Evenemanget är avslutat

Vetenskapsfestivalen 2023

På Vetenskapsfestivalen presenterar forskare sin forskning för skolungdomar och allmänhet under kreativa former. Föreläsningar, workshops, debatter och andra aktiviteter är spridda på ett 30-tal platser i Göteborg. En viss del av programmet är digitalt.

Datum

17 - 28 april 2023

Flera program med olika datum

Publika programmet: 18–23 april. Skolprogrammet: 17–28 april

Plats

Runt om i Göteborg samt digitalt via festivalens webbplats

Huvudarrangörer

Chalmers, Göteborgs Stad, Göteborgs Universitet, Näringslivsgruppen, Vetenskapsrådet, Västra Götalandsregionen. Därtill stöds festivalen av en rad partners

Välkommen till Vetenskapsfestivalen

2023 års festival blir den tjugosjunde i ordningen och består av ett program som riktar sig till skolan och ett till allmänheten. Dessutom finns ett branchprogram. Skolprogrammet pågår 17–28 april. Det program som riktar sig till allmänheten pågår 18–23 april. Fri entré gäller. 

Vetenskapsfestivalen är tvärvetenskaplig och syftar till att uppmuntra till högre studier och skapa positiva attityder till forskning och vetenskap.

Välkommen till Sveriges största kunskapsfest och ett av Europas ledande populärvetenskapliga evenemang!

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...