Evenemang

High Level Conference on Science Communication

12-13 mars samlas europeiska beslutsfattare och andra intressenter på en konferens i Bryssel för att diskutera forskningskommunikation. Syftet med konferensen är att öka medvetenheten om vikten av forskningskommunikation och diskutera hur det kan integreras som en mer formell del i forskningsprocessen.

Datum

12 - 13 mars 2024

Plats

Bryssel och digitalt

Arrangörer

Science Europe i samarbete med Research Foundation Flanders och Fund for Scientific Research

Anmälan

Anmäl dig på länken nedan senast 10 februari för att delta digitalt.

Konferensen hålls på engelska

Konferensen arrangeras av Science Europe i samarbete med Research Foundation Flanders och Fund for Scientific Research, under Belgiens EU-ordförandeskap.

Representanter för Vetenskapsrådet kommer att delta i programmet och berätta om våra nationella initativ inom området: Ramverk för kurser i forskningskommunikation och arbetet med en nationell plattform för nyheter och kommunikation om forskning.

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Dialog och samskapande inom migration- och integrationsforskning

    Hur kan forskare och andra grupper skapa kunskap tillsammans? Vilka utmaningar och möjligheter möter forskare och praktiker som samarbetar och vilka är lärdomarna? Detta kommer deltagarna att reflektera över och diskutera under en dag tillsammans.

  2. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.

  3. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.

Till toppen