Evenemanget är avslutat

Final i Forskar Grand Prix 2024

I riksfinalen av Forskar Grand Prix tävlar forskare från hela Sverige om att presentera sin forskning enkelt, inspirerande och pedagogiskt på fyra minuter. Var med och rösta fram vinnaren, på plats på Filadelfia Convention Center i Stockholm eller digitalt.

Datum

26 november 2024

Tid

14.00-16.00

Plats

Filadelfia Convention Center vid St. Eriksplan i Stockholm eller digitalt via Youtube

Arrangörer

Vetenskap & Allmänhet i samarbete med Vetenskapsrådet, Formas, Forte och Vinnova

Anmälan

Välj om du vill delta på plats eller följa finalen digitalt.

Vem presenterar sin forskning bäst på fyra minuter?

Forskar Grand Prix är Sveriges största tävling i presentationsteknik för forskare. I riksfinalen möts finalisterna från årets deltävlingar i Lund, Umeå och Stockholm samt från den öppna deltävlingen Forskar Grand Prix Digital. Uppgiftern är att presentera sin forskning så enkelt, inspirerande och pedagogiskt som möjligt på bara fyra minuter. Publiken och en expertjury röstar fram vinnaren.

Syftet med Forskar Grand Prix är att utveckla forskarnas förmåga att förklara sin forskning på ett enkelt sätt och ge publiken en underhållande upplevelse samtidigt som de får veta mer om forskning. Alla forskare som deltar får coachning i presentationsteknik och scennärvaro innan de ställer sig på scenen.

Finalen direktsänds från Filadelfia Convention Center i Stockholm. Det kommer att gå att se framträdandena som publik på plats eller följa sändningen och rösta digitalt.

Expertjury

  • Nina Cyrén Wormbs, professor i teknikhistoria, Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, bedömer forskningsaspekten: Hur väl den tävlande lyckas beskriva den vetenskapliga processen.
  • Ahmed Berhan, komiker och programledare, bedömer framförande: Hur väl den tävlande lyckas engagera publiken med hjälp av kroppsspråk, röst, utspel, osv.
  • Amina Manzoor, medicinreporter på Expressen, bedömer förståelse: Hur väl den tävlande lyckas skapa en dramaturgi i sin presentation och hur hen använder språket.

Konferencier är Josefin Johansson, programledare, komiker, författare och skådespelare.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift


Mer inom samma ämne

  1. Offentliga samtal: När behöver hur många kunna vad på svensk arbetsmarknad?

    Hur ser framtidens behov av arbetskraft ut inom välfärden och andra sektorer i samhället? I seminarieserien Offentliga samtal möter vi två forskare i ett samtal med två praktiker kring ett aktuellt ämne. Välkommen till ett av de två samtal i seminari...

  2. Offentliga samtal: Framtiden som vara – vems framtidsbild vinner?

    Vilka framtidsbilder är gångbara och får genomslag idag? I seminarieserien Offentliga samtal möter vi två forskare i ett samtal med två praktiker kring ett aktuellt ämne. Välkommen till ett av de två samtal i seminarieserien som äger rum på Vetenskap...

  3. Presentation av slutrapport inom EU-initiativet Mutual Learning Exercise on public engagement

    Mutual Learning Exercise, MLE, on public engagement är ett EU-initiativ som undersöker hur allmänheten kan involveras mer i forskning och innovation. Den 1 april presenteras slutrapporten på ett öppet seminarium i Bryssel. Välkommen att delta på plat...