Pressmeddelande

Pressmeddelande

Publicerad den

Uppdaterad den

Expertsvar utlyser resebidrag för journalister till ESOF 2018

Expertsvar utlyser fem resebidrag om vardera 10 000 kronor för journalistisk bevakning av ESOF som i sommar äger rum i Toulouse i Frankrike den 9-14 juli. Sista ansökningsdag är den 11 maj.

Expertsvar vill genom resebidragen göra det möjligt för fler journalister att bevaka forskningsfronten och stärka forskningsbevakningen i svenska medier.
 
Vartannat år arrangerar organisationen Euroscience den vetenskapliga konferensen Euroscience Open Forum (ESOF). Konferensen är ett möte för forskare, journalister och andra som är intresserade av dialog och debatt kring forskning. Konferensen kan beskrivas som en europeisk motsvarighet till den årliga AAAS-konferensen i USA.

Bakom medietjänsten Expertsvar står Sveriges alla universitet, de flesta högskolor och flera forskningsinstitut tillsammans med Vetenskapsrådet och andra forskningsfinansiärer.
 
För att ansöka behöver du logga in på www.expertsvar.se Länk till annan webbplats.. Där hittar du all information som behövs. Om du inte är medlem på Expertsvar ansöker du via samma sajt.
 
Senast 11 maj ska ansökan ha inkommit till Vetenskapsrådet. Beslut om utdelning meddelas senast i juni och namnen publiceras på www.expertsvar.se Länk till annan webbplats. samt på vr.se.

För mer information

Gustav Löfgren, tel 08-546 44 121 eller e-post expertsvar@vr.se

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

RELATERAT INNEHÅLL

Mer inom samma ämne

  1. Vetenskapsrådets kommunikationsbidrag

    Vetenskapsrådet utlyser ibland bidrag för kommunikationsaktiviteter som främjar dialog eller samverkan med grupper utanför akademin. Bidraget kan sökas av forskare som har ett pågående bidrag från oss.

  2. Forskning.se – för nyheter och kommunikation om forskning

    Forskning.se förmedlar nyheter om forskning från svenska lärosäten, forskningsinstitut och forskande organisationer. Vetenskapsrådet samordnar utvecklingen av forskning.se och redaktionen finns hos oss.

  3. Offentliga samtal: Artificiell kreativitet & det mänskligas gräns

    I seminarieserien Offentliga samtal presenterar två forskare sina resultat kring ett aktuellt ämne, för att sedan möta praktiker i ett samtal inför en publik. Detta samtal handlar om olika perspektiv på artificiell kreativitet och äger rum på Vetensk...