VR kommenterar

VR kommenterar

Publicerad den

Uppdaterad den

”Ta chansen att kommentera Vetenskapsrådets forskningsöversikter!”

Idag öppnar vi möjligheten att kommentera de förslag till forskningsöversikter som våra ämnesråd och kommittéer har arbetat fram under våren och sommaren.

Generaldirektör Sven Stafström


I forskningsöversikterna beskriver ämnesråden och kommittéerna forskningens nuläge och gör en prognos för utvecklingen de kommande fem till tio åren. De kan även innehålla vetenskapliga och forskningspolitiska rekommendationer om insatser som ska främja forskningen i Sverige.

Det är viktigt för oss att ge dig som forskare möjlighet att kommentera forskningsöversikterna och på så vis påverka hur de färdiga översikterna utformas. En transparent och öppen process där forskarsamhället har deltagit gör översikterna bättre förankrade och användbara. Översikterna kommer att bli centrala strategiska underlag för arbetet i Vetenskapsrådets styrelse, ämnesråd och kommittéer och som underlag för myndighetens inspel till den kommande forskningspropositionen. Vi kommer också att sprida översikterna till alla intressenter inom det svenska forskningssystemet.

Dina kommentarer kommer att användas i slutdiskussionerna kring forskningsöversikterna, ta chansen att påverka!

Sven Stafström, generaldirektör Vetenskapsrådet

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Life science-strategin är en viktig vägledning – nu krävs faktiska åtgärder och prioritering av resurser

    Regeringens uppdaterade life science-strategi är en viktig vägledning för att stärka medicinsk och klinisk forskning samt innovation i Sverige. Strategin betonar samverkan mellan hälso- och sjukvården, akademin och näringslivet, samt internationellt ...

  2. God forskningssed – ny utgåva

    Skriften God forskningssed ger en orientering i de samlade etiska krav som gäller för forskning. Den ger också vägledning för etisk reflektion under hela forskningsprocessen.

  3. Curie lanserar ny seminarieserie om forskares vardag

    Tidningen Curies nya seminarieserie Curie Talks arrangeras i samarbete med Sveriges unga akademi och landets lärosäten. Fokus är aktuella frågor om forskningens villkor.