Nyhet

Nyhet

Publicerad den 17 oktober 2018

Uppdaterad den 02 november 2018

Ökad beviljandegrad i FET Open

Beviljandegraden i programmet FET Open fortsätter att stiga. 2016-2017 var den nära 7 procent. I det nuvarande programmet är den över 10 procent och förväntas öka.

Den öppna utlysningen för framtida och ny teknik (FET Open) stödjer visionär forskning i tidigt skede med möjlighet att främja radikala och nya framtida tekniker av alla slag. Ansökningarna ska vara i forskningsfronten med hög risk och hög impact. I nuvarande program har också de nödvändiga kriterierna (FET gatekeepers) för ansökningarna reducerats till tre:

 • Radikal vision
 • Teknologiskt genombrott
 • Ambitiös interdisciplinär forskning

 

Deadline för nästa cutoff är 24 Januari 2019.

Du ansöker och hittar mer information på Europeiska kommissionens webbplatslänk till annan webbplats, och denna webcast från kommissionenlänk till annan webbplats beskriver programmet mer i detalj.

Om du planerar att göra en ansökan, ingå i en ansökan eller har frågor kring detta får du gärna höra av dig till den nationella kontaktpersonen för FET: Sverker Lundin sverker.lundin@vr.se

Publicerad den 17 oktober 2018

Uppdaterad den 02 november 2018

Mer inom samma ämne

 1. Workshop för ERC Consolidator grant-kandidater

  Den 8 september bjuder vi in forskare som har gått vidare till steg två i ERC:s utlysning Consolidator grant till en förberedande workshop.

 2. Förlängd ansökningsperiod för utlysningar inom Horisont 2020

  På grund av covid-19 kommer ansökningstiden förlängas för utlysningar inom Horisont 2020.

 3. Coronaviruset – utlysning inom H2020

  Nu utlyser EU, inom ramen för H2020, medel för forskning om coronaviruset 2019-nCoV. Forskningen ska bidra till utvecklingen av diagnosmetoder och klinisk hantering av patienter infekterade av viruset och till att förbättra beredskapen i samband med ...