Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

STINT och Vetenskapsrådet  stödjer samarbeten med forskare i Kina

30 projekt har beviljats totalt 15,8 miljoner kronor under 2019–2022 inom STINT:s forskningsprogram Joint China-Sweden Mobility. Vetenskapsrådet bidrar med 5,9 miljoner kronor.

Joint China-Sweden Mobility riktar sig framförallt till yngre forskare och doktorander. Bidraget syftar till att stärka svensk forskning och högre utbildning genom internationellt samarbete. Varje projekt har minst en svensk och en kinesisk deltagare.

I och med att Vetenskapsrådet bidrar med 5,9 miljoner kronor till STINT:s program har fler projekt kunnat beviljas än tidigare år. Inom programmet har nu totalt 105 projekt beviljats sedan 2015. STINTs kinesiska samarbetspartner, National Natural Science Foundation of China (NSFC), finansierar de kinesiska deltagarna på motsvarande nivå.

Läs mer om programmet och vilka projekt som beviljats finansiering på STINT:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift



Mer inom samma ämne

  1. Nya riktlinjer för användning av AI inom Europa

    EU-kommissionen har tillsammans med länderna inom European Research Area (ERA) och andra intressenter tagit fram riktlinjer för ansvarsfull användning av generativ AI inom forskning och innovation.

  2. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.

  3. Vetenskapsrådet finansierar reserver från Marie Sklodowska Curie Post Doctoral European Fellowship

    Forskare som har blivit högt rankade som reserver och fått ett Seal of Excellence i EU:s utlysning Post Doctoral European Fellowship 2023 kan få medel från Vetenskapsrådet. Det gäller forskare som har en svensk medelsförvaltare.