Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Internationell utlysning om klimat, miljö och hälsa

Nu kan forskare i Sverige söka medel i Belmont Forum:s utlysning: Climate, Environment and Health. Utlysningen riktar sig till internationella och tvärvetenskapliga projekt med medverkande forskare från minst tre av de länder som deltar i utlysningen. Sista ansökningsdag för skissansökan är 6 maj.

Belmont Forum är ett internationellt samarbete mellan forskningsfinansiärer som stödjer tvärvetenskaplig forskning som ska öka kunskapen om hur vi kan minska och anpassa oss till globala klimat- och miljöförändringar. 

Vetenskapsrådet och Forte deltar i den aktuella utlysningen som syftar till att öka beredskapen inom hälsosektorn inför klimatförändringar genom att fokusera på kopplingar mellan klimat, miljö och hälsa. Målet är att fylla kunskapsluckor, öka förståelsen för hälsorisker, förbättra förutsägbarheten och skapa användbara data och innovativa lösningar för att möta hälsoproblem orsakade av klimat- och miljöförändringar.

Belmont Forum stödjer internationella och tvärvetenskapliga projekt med medverkande forskare från minst tre av de länder som deltar i utlysningen. Forskare från Sverige ansöker via Belmont Forum:s ansökningsportal men ska även registrera sin ansökan hos Forte.

Läs mer om utlysningen och ansök på Belmont Forum:s webbplats Länk till annan webbplats.

Läs mer om hur ni registrerar er ansökan och se webbseminariet från 9 april hos Forte Länk till annan webbplats.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Kontakt

Adina Feldman

adina.feldman@vr.se

Mer inom samma ämne

  1. 10 forskare i Sverige får ERC Advanced Grant 2023

    Nu har Europeiska forskningsrådet (ERC) publicerat resultatet från förra årets utlysning av ERC Advanced Grant. Totalt 255 forskare från 20 länder får bidrag. 10 av dem har en svensk värdinstitution.

  2. NordForsk utlyser bidrag om hållbar utveckling av Arktis

    Nordforsk har öppnat en utlysning om hållbar utveckling av Arktis. Bakom utlysningen står de nordiska länderna tillsammans med Kanada och USA. Vetenskapsrådet är en av finansiärerna. Sista ansökningsdag för utlysningens första steg är 4 juni 2024.

  3. COST Joint-Nordic Information Day

    Välkommen till ett informationsmöte med fokus på att informera om COST-programmets roll och inverkan samt fördelarna med att delta i COST. Mötet vänder sig till forskare och innovatörer i alla karriärstadier och från alla forskningsområden.