Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Vetenskapsrådet utlyser projektbidrag för planering av klinisk behandlingsforskning

Är du verksam inom klinisk forskning och har tillgång till vårdens strukturer och resurser? Nu kan du söka projektbidrag på 400 000 – 1,2 miljoner kronor för planering av klinisk behandlingsforskning.

Du kan använda bidraget till att antingen

  • genomföra en förstudie inför en framtida ansökan om bidrag till forskningsmiljö inom klinisk behandlingsforskning,
  • eller till att utveckla ett nationellt nätverk som sammanför kompetens från forskning, hälso- och sjukvård, näringsliv och brukare kring en forskningsfråga som har relevans för klinisk behandlingsforskning. Målet med nätverket ska vara att stimulera forskningssamarbeten kring ett tydligt identifierat problem i hälso- och sjukvården som kan leda till patient- och samhällsnytta inom en snar framtid.

Låter det intressant? Läs mer om utlysningen och ansök senast 27 augusti!

Publicerad den

Uppdaterad den

Mer inom samma ämne

  1. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.

  2. God forskning i vården - så blir Sverige ledande i behandlingsforskning

    Vetenskapsrådet är värd för konferensen som ingår i en konferensserie som initierats av och arrangeras tillsammans med Svenska läkaresällskapet och Kungliga vetenskapsakademin.

  3. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.