Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Samtal om migration och integration – forskare möter praktiker

Två forskare presenterar resultat från sina pågående forskningsprojekt inom det tioåriga nationella forskningsprogrammet migration och integration. Det sker vid ett seminarium den 12 november, där forskarna Anna Sarkadi och Ellenor Mittendorfer-Rutz presenterar två policy briefs. Därefter följer en paneldiskussion.

Vetenskapsrådet ansvarar för ett nationellt forskningsprogram inom migration och integration, och har ingått ett samarbete med Delmi, Delegationen för migrationsstudier för att öka spridningen av forskningsresultat från det nationella programmet.

Två gånger om året kommer nya forskningsresultat att presenteras i öppna seminarier som riktar sig till alla som forskar eller arbetar praktiskt med migrationsfrågor. Samtalen filmas och läggs ut på webben i efterhand. Till varje seminarium producerar forskaren en sex-sidig så kallad policy brief, som sammanfattar projektet och dess resultat. Först ut i den öppna seminarieserien är två forskare som studerat migranters psykiska hälsa.

Båda forskarna finansieras av Vetenskapsrådet.

Läs policy brief: Suicidalt beteende och vård - Skillnader mellan flyktingar, andra migranter och personer födda i Sverige

Läs policy brief: Barn med posttraumatisk stress - Utvärdering av en gruppintervention för ensamkommande flyktingbarn med symptom på posttraumatisk stress

Seminarieserie för alla som har användning för resultaten i sitt yrke

Seminarieserien "Samtal om migration och integration – forskare möter praktiker" vänder sig till alla som har användning för resultaten i sitt yrkesutövande. Samtalen är också ett tillfälle för möten mellan forskare och praktiker inom olika områden som berörs av forskningens resultat. Forskningsresultaten diskuteras av en panel av personer med praktisk erfarenhet av aktuellt område.
Delmi är en oberoende kommitté som initierar studier och förmedlar forskningsresultat som underlag till framtida migrationspolitiska beslut och för att bidra till samhällsdebatten.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Att komma hem i osäkra tider: Erfarenheter av återvändande och konstruktioner av ’hem’ bland svenska familjer

    Ett forskningsprojekt inom det nationella forskningsprogrammet om migration och integration.

  2. Att navigera mellan anti-hbtq-politik och homonationalism: Prekaritet och sociala stödstrukturer bland ryska och ugandiska queera migranter i Sverige

    Ett forskningsprojekt inom det nationella forskningsprogrammet om migration och integration.

  3. Migrerade sjuksköterskor i den svenska sjukvården: en etnologisk studie av integration i arbetslivet

    Ett forskningsprojekt inom det nationella forskningsprogrammet om migration och integration.