Nyhet

Nyhet

Publicerad den

Uppdaterad den

Nominera ledamöter till beredningsgrupper inom MH 2020

Vetenskapsrådets ämnesråd för medicin och hälsa välkomnar nu förslag på ledamöter till beredningsgrupperna 2020. Läs instruktionerna och skicka in ditt förslag senast 15 februari.

De som nomineras ska vara etablerade forskare inom sitt forskningsfält – professorer eller docenter – gärna med tidigare erfarenhet av granskningsarbete. Det går bra att nominera forskare både inom och utanför Sverige, och du får gärna nominera dig själv. Mandatperioden är tre år.

Skicka följande uppgifter till nomineraMH@vr.se senast 15 februari:

  • Namn
  • Lärosäte
  • Forskarens kompetensområde
  • Förslag på beredningsgrupp – välj i listan nedan

Beredningsgrupper medicin och hälsa 2020 Pdf, 612.5 kB.

Det går bra att nominera flera kandidater.

Vad händer sen?

Nomineringarna är till stor hjälp i vårt arbete med att rekrytera och sätta samman beredningsgrupperna. Ämnesrådet för medicin och hälsa fattar beslut om ledamöter till beredningsgrupperna under våren 2020.

Publicerad den

Uppdaterad den

Pdf / Utskrift

Mer inom samma ämne

  1. Drygt 75 procent av kliniska studier registrerade efter ett år

    Från och med 2022 ska alla kliniska studier som Vetenskapsrådet finansierar registreras i en publik databas. En färsk uppföljning visar att majoriteten av de kliniska studier som beviljades medel 2022 har registrerats.

  2. God forskning i vården - så blir Sverige ledande i behandlingsforskning

    Vetenskapsrådet är värd för konferensen som ingår i en konferensserie som initierats av och arrangeras tillsammans med Svenska läkaresällskapet och Kungliga vetenskapsakademin.

  3. Så blev finansieringsåret 2023

    I år har Vetenskapsrådet tagit emot cirka 5 600 ansökningar* om forskningsbidrag. Drygt 1 000 av dem har beviljats. Sammanlagt handlar det om 4,95 miljarder kronor till forskning vid svenska lärosäten.

Till toppen